Hat kilogrammos tumort műtöttek le egy férfiról Nagybányán


-A A+

Több mint hat kilogrammos tumortól szabadítottak meg egy 86 éves férfit az orvosok Nagybányán. A beavatkozásra a Dr. Constantin Opriş megyei sürgősségi kórházban kerül sor, a pácienst kedden utalták be a kórházba. 

A kórház menedzsere, Sorina Pintea elmondta, a beteg mellkasára nőtt daganatot több fős csapat távolította el Luciano Petruţ sebész és Aura Cernucan altatóorvos vezetésével. A beavatkozás több mint 4 órát tartott. Az operáció Sorina Pintea tájékoztatása szerint a beteg kora és a tumor hatalmas mérete miatt nagy kockázattal járt, de jól sikerült.

Egy nappal a műtét után a páciens, egy volt bányász a Vocea Transilvaniei portálnak elmondta, jól érzi magát, és örül, hogy végre megszabadították kínjaitól.

"Körülbelül hat évvel ezelőtt jelent meg a daganat, miután megműtöttek a vesémmel. Négy évvel ezelőtt be is utaltak emiatt a kórházba, de nem műtöttek meg, pedig három hétig bent tartottak. Akkor akkora volt, mint egy teniszlabda. Azóta nőtt ilyen nagyra. Már nem bírtam a fájdalmat, ezért jöttem a kórházba. Most jól vagyok" - nyilatkozta Vasile Rednic.

Az orvosok még néhány napig megfigyelés alatt tartják a beteget, és ha nem lépnek fel komplikációk, hamarosan kiengedik a kórházból.








EZT OLVASTA MÁR?

X