Harminc éve jósolta meg a Vissza a jövőbe film 2015 október 21-ét


-A A+

Harminc évvel ezelőtt a vicces hajú tudós, Doki és barátja, Marty McFly nagyot ugrott az időben, hogy rendbe hozzák a fiú gyerekeinek az életét. Ma a jövő jelenné változik, hiszen 2015. október 21-én érkeztek meg a jövőbe.

A trilógia második részében Doki 2015-ből visszatérve elmondja Martynak és Jennifernek, hogy a gyerekeik a jövőben igen komoly bajba kerülnek, és azonnal cselekedniük kell, ezért kereken 30 évet előreugranak az időben. A filmben elképzelt 2015 kissé különbözik a mai világtól, néhány dologban azonban nem is tévedtek olyan nagyot az alkotók.

A Nike szabadalmat nyújtott be a filmben látható önbefűzős cipőre, hiszen azon is az ő márkajelzésük szerepel. A terveik szerint a lábbeli elektronikusan működik: a talpba épített motor húzza meg azokat a szíjakat, amelyek a cipőt rögzítik – írja az atv.hu.

A repülő autók hamarosan feltűnhetnek az égbolton, ugyanis több cég is kísérletezik velük, de előbb sikerülhet háztartási hulladékból üzemanyagot előállítani, már próbálkoznak az élelmiszeripari melléktermékkel és szennyvízzel hajtott buszokkal. A film egyik szereplője, Biff az ujjlenyomatával fizeti ki a taxit, ami napjainkban nem is annyira elképzelhetetlen, hiszen Amerikában már három évvel ezelőtt engedélyezték az emberekbe ültethető, személyazonosításra alkalmas chipek használatát.

Ne feledjük aztán, hogy Greg Henderson saját fejlesztésű Hendo Hoverboard-jával indított Kickstarter-kampányt még 2014 végén, most pedig Tony Hawk legendás gördeszkás segít neki a második generációs légdeszka elkészítésében.

 

 

Back to The Future vs The Reality of 2015.

Posted by Junkee on Sunday, October 18, 2015

 

A filmben látható hangvezérlésű okostévék a Samsungnak és a Sonynak köszönhetően bárki számára elérhetőek, ahogy a síkképernyő is.

A Pepsi a jubileum alkalmából legyártotta a filmben látható futurisztikus palackot. Természetesen limitált kiadásban, mindössze 6500 darabbal kedveskednek a rajongóknak.

Bár a Vissza a jövőbe második részében látott holografikus moziplakát nem valósult meg, az Universal a 30. évfordulóra kijött a Cápa 19 előzetesével, melyben az előző 18 részt is bemutatják röviden.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X