Regényben leplezte le a Google titkait egy ex-alkalmazott


-A A+

A Google egyik volt alkalmazottja kilépett a cégtől, és könyvet írt. A The Show egy fiktív techvállalatról szól, ahol a dolgozók mindennapjait a kokain, a bulik és az egyéjszakás kalandok töltik ki.

Filip Syta elmondása szerint a regényt 90 százalékban valós események inspirálták, ám egyszer sem erősítette meg, hogy a Google-ről írta volna - de sok a hasonlóság.

A regény története a San Franciscó-i Show nevű céget mutatja be, amelynek huszonéves alkalmazottai egyfolytában partiznak, isznak, egyéjszakás kalandokba keverednek – és rengeteget kokainoznak. Főszereplője egy Victor nevű férfi, aki az íróhoz hasonlóan hirdetési munkakörben dolgozik a vállalatnál, ám idővel egyre depressziósabbá és üressé válik.

A könyv legérdekesebb részeiben azt taglalja az író, hogy a cégen belüli drogkereskedők miként árulnak kábítószert, és hogya hirdetési részleg hogyan kozmetikázza a valós számokatés statisztikákat a felettesek és ügyfelek felé – írja az Origo.

Syta arról is mesélt, hogy a cég rendszerint cinikus ajándékokkal lepte meg a dolgozókat. Két évig például mindig csak Nexus táblagépeket kaptak, amiket igény szerint Nexus telefonokra cseréltek.

A férfi jelenleg a Ztory nevű, stockholmi appfejlesztő cég egyik vezető beosztottja.








EZT OLVASTA MÁR?

X