Egyszerűsítenék a légi közlekedést biometrikus adatok használatával


-A A+

A biometrikus adatok használatával egyszerűsítené a repülőtéri utaskezelést a légiközlekedési informatikai rendszereket fejlesztő svájci SITA (Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques).

A társaság közleménye szerint legújabb fejlesztésük lényege, hogy az utas biometrikus és utazási adatait a repülőtérre érkezéskor felveszik, majd az utazás további szakaszaiban már nem kell semmilyen dokumentumot felmutatni, a beazonosítás arcfelismerés alapján működik. Így az utasnak sem az utasfelvételnél, sem a biztonsági ellenőrzésnél, határellenőrzésnél, sem pedig a beszállításnál nem kell útlevelet, vagy személyi igazolványt, illetve beszállókártyát felmutatnia. 

A SITA közölte továbbá, hogy a Smart path névre keresztelt megoldás könnyen csatlakoztatható a már meglévő repülőtéri infrastruktúrához (például a beszállókártya-nyomtatókhoz, automata útlevél-ellenőrzőkhöz), de igény esetén hatósági rendszerhez is csatlakoztatható, ha a határellenőrzés azt megkívánja. A légiközlekedési informatikai rendszereket gyártó genfi székhelyű SITA jelenleg kétszáz országban van jelen, 2800 vevőjük van és 4500 embert alkalmaznak.
 








EZT OLVASTA MÁR?

X