Búcsút venne a Facebook a jelszavaktól


-A A+

A vállalat elképzelése szerint a jövőben a klasszikus kódok helyett telefonszámmal vagy e-mail címmel lehetne a bejelentkezéseket elindítani, a belépéshez pedig az SMS-ben vagy e-mailben elküldött egyedi azonosítót kellene használni.

A Facebook máris kiadott egy új Account Kit nevű SDK-t, amivel az új alkalmazásokba egyszerűen be lehet építeni az SMS illetve e-mail alapú azonosítást. Kis problémát jelent , hogy a Facebook SDK-ja lehetőséget ad arra is, hogy a belépéshez használt adatot – ha nem érkezik meg az SMS – akkor Facebookon kérjük le; márpedig a Facebook jelenleg csak sima jelszóval védett, így ha az alaptézisből indulunk ki, akkor ez nem is kicsi rést üt a pajzson.

A Facebook ezzel együtt is nagyon jó szolgálatot tehet a társadalom számára, mivel a jelenleginél sokkal elfogadottabbá teheti az ilyen jellegű (kétlépcsős) azonosítást. Ezt ugyanis a felhasználók többsége ma még felesleges nyűgnek érzi, amit nehézkes használni.

Azzal számos biztonsági szakértő egyetért, hogy a mai értelemben vett jelszavakat tíz év múlva már nem fogjuk használni – írja a geeks.hu.








EZT OLVASTA MÁR?

X