Titkosítja a chatelést a Viber is


-A A+

Végponttól végpontig terjedő titkosítást hoz a Viber csevegőapp április 19-től letölthető új verziója – írja a cég sajtóközleményében.

A 6.0-ás frissítéssel emellett olyan biztonsági funkciókat is megkapnak a felhasználók, mint a rejtett csevegés vagy a távoli törlés. A titkosított csatornának köszönhetően a hang- és videóhívások, üzenetek, videók, fotók és csoport beszélgetések titkosítottan tudnak közlekedni, azt a feladón és címzetten kívül harmadik fél nem tudja meg nézni, még maga a szolgáltató sem.

A kommunikációt automatikusan titkosítja a friss verzió.

A titkosított csatornán kívül több olyan funkciót is elérhetővé válik, amivel a felhasználók védhetik a beszélgetéseiket. A rejtett csevegéssel (Hidden Chat) tetszőleges beszélgetéseket lehet eltávolítani főképernyőről, hogy azokat ne lássák illetéktelenek. Ezeket utána csak egy négyjegyű PIN-kóddal lehet újra előhívni, de iOS-en lehetőség van ujjlenyomatos azonosításra is – írja az Origo.

Egy másik hasznos funkció a távoli törlés, amivel a küldő eltávolíthatja saját üzenetét a címzett eszközéről, akkor is, ha a címzett azt már elolvasta.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X