Forradalmasítaná a tömegközlekedést a Tesla


-A A+

Elon Musk a múlt héten Norvégiában, egy közlekedési konferencián tette tiszteletét, ahol bejelentette, eddig közel 400 ezer megrendelés érkezett a Model 3-ra, és egy újabb, titkos, ugyanakkor igen ambiciózus tervéről is beszélt, amivel tovább forradalmasítanák az elektromos közlekedést.

Azt már régebb óta tudni lehet, hogy a Tesla a Model 3 alapjaira egy crossovert is építene, ennek látványtervét nemrég egy külföldi autós oldal el is készítette, Musk pedig már arról is beszélt, hogy később egy pickup is jöhet majd.

A Bloomberg beszámolója szerint azonban még egy ennél is fontosabb járműről beszélt Musk: egy olyan elektromos, önjáró közlekedési eszközről, ami képes lehet forradalmasítani a tömegközlekedést - írja a HVG.

A Tesla-vezér szerint egy nagyvárosban a tömegközlekedéssel is komoly gondok vannak, a cég azonban megoldást kínálna a problémára. "Egy olyan típusú járműre gondolok, ami nemcsak a megállóig, hanem egészen hazáig vinné az utasokat. Van egy ötletem, ami nem éppen egy busz, de képes lenne megoldani a közlekedési problémákat a sűrű belvárosokban" – mondta Musk.








EZT OLVASTA MÁR?

X