Bizalmas adatok szivárogtak ki a Google-től


-A A+

A Google egy biztonsági incidensről kapott bejelentést, amely az eddigi vizsgálatok szerint emberi figyelmetlenségből következett be. A vállalat teljes körű vizsgálatot rendelt el, mivel bizalmas adatok szivárogtak ki.

A szóban forgó adatszivárgás a Google alkalmazottjait érintette, ügyfeleket, felhasználókat nem. Azt azonban a cég egyelőre nem közölte, hogy pontosan hány személy járhatott pórul a nemkívánatos esemény miatt.

Mindössze annyi tájékoztatást adott, hogy az érintett munkavállalókat már tájékoztatta a történtekről, és számukra két éves hitelkártya-monitorozó, illetve egyéb adatbiztonsági szolgáltatásokra fizetett elő annak érdekében, hogy az esetleges későbbi károk megelőzhetők legyenek. A vizsgálatok eddig arra derítettek fényt, hogy egy félresikerült e-mail küldés okozta az adatszivárgást. Feltételezhetően a Google parnercégének egyik alkalmazottja hibás címzettel küldött ki egy levelet. Az e-mailhez egy dokumentumot csatolt, ami az érzékeny adatokat tartalmazta.

A Google már megtette azokat az intézkedéseket, amelyek révén a jövőben a hasonló események elkerülhetővé válhatnak. Nyilván ilyenkor bizonyos szinten adatszivárgás-megelőzésre alkalmas technológiákkal is lehet védekezni, de az emberi tényezőknek is komoly szerepe van, ezért a felhasználók oktatása is elengedhetetlen - írja a biztonsagportal.hu.

Címlapi illusztrációnk forrása: home-designing.com








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X