Unortodox: levelezőlapokkal védené ki az orosz propagandát a Facebook


-A A+

Levelezőlapot küld ki a politikai reklámokat felvásárolni akaró feleknek a Facebook. Így iktatná ki az orosz propagandát.

„Hogy nem vették észre, hogy orosz fél vásárol amerikai választási hirdetést rubellel fizetve?” – tette fel a kérdést tavaly novemberben Al Franken szenátor Colin Stretchnek, a Facebook főtanácsadójának azon a meghallgatáson, amely az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa előtt zajlott. A 2016-os amerikai elnökválasztás óta számos kritika érte a Facebookot, ezért újabb lépést tesznek az orosz propaganda ellen.

Mostantól, amikor valaki amerikai politikai reklámot helyezne el a Facebookon, a közösségi oldal levelezőlapot küld ki a megadott címre, amellyel igazolni kell, hogy amerikai állampolgárról van szó. Ezt első körben a novemberben esedékes időközi választások próbálják ki, mondta el Andy Stone szóvivő. Ez csak egy része annak a széles körű projektnek, amellyel a jövőben megállítanák az orosz befolyást, derült ki.

A Facebook háromezer orosz-kötődésű reklámot fedezett fel  saját platformján és az Instagramon is, amelyek a 2016-os választás előtt és után jelentek meg és nagyjából 150 millió felhasználóhoz értek el. A reklámokon túl kamuoldalakkal is próbálták befolyásolni a felhasználókat..

 








EZT OLVASTA MÁR?

X