Önkormányzatok figyelmébe


-A A+

Augusztus 23-án tették közzé a 2012 évi állami költségvetés kiigazítását ( O.G. 13/2012 rectificarea bugetului de stat). A törvényerejű kormányrendelet 7. cikkelyének (3) bekezdése 500.000 lejjel megnöveli az áfából származó jövedelemből az önkormányzatoknak leosztott összeget, abból a célból, hogy kifizethetők legyenek a helyi hatóságok és az alájuk rendelt, teljes mértékben a helyi költségvetésből finanszírozott intézmények, könyvelésében szereplő tartozások (arierat) egy része. Az így elkülönített összeget kizárólag a következő tartozások kiegyenlítésére lehet felhasználni:

a) az állami, társadalombiztosítási és a különleges alapok költségvetéseivel szembeni
adósságát azoknak a gazdasági egységeknek melyek javakat, szolgáltatásokat adtak vagy munkálatokat végeztek a helyi önkormányzatoknak és ezek alárendelt intézményeknek, beleértve azokat az egységeket is melyek központi rendszerben levő hőenergiát termeltek, szállítottak illetve elosztottak;

b) azoknak a gazdasági egységeknek az állami, társadalombiztosítási és különleges
költségvetéseivel szembeni adósságát melyeknek tartoznak a központi rendszerben hőenergiát termelő, szállító és elosztó vállalatok.

A Hivatalos Közlöny augusztus 31-ki, 627. számában jelent meg a pénzügyminiszter 1152/2012 sz. rendelete mely szabályozza, hogyan kell eljárni az érdekelt önkormányzatoknak, melyek a kiigazított költségvetés alapján biztosított többlet forrás segítségével meg kívánnak szabadulni tartozásaik egy részétől. A miniszteri rendelet lényege, hogy az ilyen irányú igényléseket 2012. szeptember 10-ig lehet letenni az illetékes pénzügyigazgatósághoz, ami nagyon rövid határidő tekintettel a szabályozás meglehetősen bonyolult előírásaira.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X