„A Bihar megyei magyarság józan döntésére van szükség”


-A A+

Hétvégén az RMDSZ elnöke Bihar megye több települését látogatta meg, csatlakozva Bíró Rozália szenátor-, illetve Cseke Attila és Szabó Ödön képviselőjelöltek kampányához.

Szombaton Monospetriben, a helyi kultúrotthonban találkozott a település lakóival Kelemen Hunor szövetségi elnök. A Margittához közeli falu az RMDSZ munkájának köszönhetően az elmúlt években felvirágozott, jelentősen átalakult.

Egyetlen szövetséges a magyarság

„Ebben a vadonatúj kultúrházban gyűltünk össze, amely az RMDSZ helyi és országos képviselői munkájának eredménye. Ez is annak a bizonyítéka, hogy a romániai magyar közösség sorsát senki más nem vállalja fel rajtunk kívül, egyetlen román politikusnak sem fontos az, hogy milyen igényei, milyen elvárásai vannak a monospetri magyaroknak. Számunkra viszont ez a fontos, az RMDSZ számára minden magyar ember fontos, mindenkinek a jóléte prioritás számunkra" – hangsúlyozta Kelemen Hunor felszólalásában.

Kiemelte, Cseke Attila az elmúlt években többszörösen is bizonyította rátermettségét, hozzáértését. „Bizonyított Cseke Attila szenátorként, bizonyított egészségügyi miniszterként és bizonyított magyar emberként. Megbízható, elkötelezett, hatalmas munkabírással rendelkező képviselőjük lesz a monospetrieknek Cseke Attila személyében" – mondta Kelemen Hunor.cseke

"23 év alatt hosszú utat tettünk meg. Voltak sikereink, eredményeink, és voltak kudarcaink is, mint minden embernek, aki dolgozik. Egyetlen dolgot nem lehet elvitatni tőlünk: 23 év alatt előrébb vittük az erdélyi magyarság ügyét" – jelentette ki a szövetségi elnök. Leszögezte, az elmúlt 23 évben az RMDSZ nem változtatott nevet, nem cserélt arcot, nem igazolt át más pártokba, és nem hozott létre újabbakat. Az RMDSZ-nek egyetlen szövetségese van: az erdélyi magyarság.

"Sokan kérdezik, sikerül-e, lesz-e erős képviseletünk a parlamentben. Én azt mondom, sikerül! És csak rajtunk múlik, hiszen ezt a munkát más helyettünk nem végzi el, a mi ügyünk csak nekünk fontos. Ezért van szükség minden magyar szavazatra. Minden, a Szövetségre leadott szavazatból magyar parlamenti mandátum lesz, és az egységes képviseletet erősíti" - mondta Kelemen Hunor szövetségi elnök.kozonseg

„Teltház" volt Szalacson

A szalacsi kultúrotthon is zsúfolásig megtelt, a Bihar megyei községben dolgozik egyébként az RMDSZ legfiatalabb polgármestere.

„A szalacsiak a jövő felé néztek akkor, amikor fiatal polgármestert választottak a nyáron. És ez nagyon fontos, mert számunkra a múlt alapos ismeretével a hátunk mögött a jövőbe kell tekintenünk, arra kell figyelnünk, hogy itthon teremtsünk hazát, otthont a következő generációknak" – fogalmazott a szövetségi elnök.

Kelemen szerint a politika a jövőépítésről szól. „A jövőt alakítja az elkövetkező négy év is, amikor nem egymással, hanem egymásért kell küzdeniük az erdélyi magyaroknak. Három ellenségünk van: a közöny, a gazdasági válság és a román nacionalizmus. Nekünk ez ellen kell küzdenünk. A közönyt kell elsősorban leküzdenünk, meg kell értenie minden magyar embernek, hogy december 9-én nem dőlhetünk hátra. Minden, a szövetségre leadott szavazat magyar mandátumot jelent Bihar megyében, az Érmelléken is. A gazdasági válság legyőzésére az RMDSZ-nek komplex, gazdasági, pénzügyi stratégiája van, amelyet igyekszik minél hatékonyabban életbe ültetni" – jelentette ki.kelemen

Elmondta: az RMDSZ legfontosabb célkitűzése a munkahelyteremtés – az elkövetkező években erre kell összpontosítania. „A felerősödő nacionalista retorikát is csak akkor tudjuk leküzdeni, ha összefogunk, ha megmutatjuk a magyar közösség erejét. A mi jelöltjeink hiteles, megvalósítható válaszokat adnak. Ha erős parlamenti képviseletünk van, beleszólhatunk a döntésekbe. Ésszel, erővel és szívvel képviseljük az erdélyi magyarságot, úgy, hogy tovább vigyük a parlamentben mindazt, ami 23 év alatt jó volt" – hangsúlyozta Kelemen Hunor Szalacson, ahol Bíró Rozália szenátorjelölt kampányrendezvényén vett részt.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X