Hevülnek a kampányindulatok Háromszéken


-A A+

Közleményben üdvözölte hétfőn az Erdélyi Magyar Néppárt, hogy a Kovászna megyei választási iroda elrendelte az EMNP-t lejárató névtelen választási plakátok eltávolítását Háromszéken.

Az EMNP Kovászna megyei szervezete amiatt fordult a választási irodához, hogy jelöltjei választási plakátjai mellett olyan plakátok jelentek meg, amelyeken többek között az a szöveg is szerepel, hogy "Az EMNP félrevezet!". A névtelen plakátokat és az azonos tartalmú fizetett újsághirdetéseket az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) rendelte meg.banner

Az EMNP közleményében arra szólította fel az RMDSZ-t, hogy hagyjon fel rágalmazó kampányával. "Kérjük az RMDSZ kampánystratégáit, írják át a forgatókönyvet: vélt ellenségük, a néppárt rágalmazását célzó negatív kampány helyett a magyar választók mozgósítására törekedjenek" - áll az EMNP közleményében.

Kovács Péter: Maksán az összes plakátunkat letépték

Az RMDSZ kampányfőnöke, Kovács Péter a közleményre reagálva a maszol.ro-nak kijelentette, a néppártnak inkább azt kéne elmondania: mivel magyarázzák, hogy háromszéki Maksán, ahol polgármesterük van, az RMDSZ összes plakátját letépték?

A politikus tájékoztatása szerint az RMDSZ kampánystábja birtokában van egy sms-nek, amit egy nevét elhallgatni kívánó maksai lakos küldött, s amely arról tanúskodik, hogy a község polgármestere rettegésben tartja az RMDSZ szimpatizánsait. „Az emberek félnek, mert a polgármester azzal fenyegetőzik, hogy levágja a szociális segélyt, és semmilyen igazolást nem ad ki, mert négy évig ő az úr" – írta a községben uralkodó állapotokról az üzenet küldője.

„Ha negatív kampány ügyében ennyire be van indulva az EMNP, akkor ellenőrizze le, hogy valós ez az sms, vagy sem" – jelentette ki Kovács Péter.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X