EMNP–RMDSZ: „ellenkampány” és „sárdobálás”


-A A+

Szilágyi Zsolt kampányfőnök szerint az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) mind a román hatóságok, mind a magyar versenytárs agresszív ellenkampányával szembesül a parlamenti választások előtt. Kovács Péter, az RMDSZ kampányfőnöke sajnálatosnak tartja, hogy az EMNP nem a saját kampányával foglalkozik, hanem az RMDSZ-szel.

Az EMNP kampányfőnöke egy hétfői nagyváradi sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a köztelevízió megtagadta az autonóm régiókat és föderációs államberendezkedést hirdető román nyelvű reklámklipjeik sugárzását. Az EMNP közleménye szerint a kampányfőnök azt is elmondta, az RMDSZ "olyan hadviselést folytat a néppártiakkal szemben, amilyent a román nemzetállam folytat a magyarokkal szemben".szilagyi-zatyko

Szilágyi Zsolt tájékoztatása szerint Csíkszeredában a párt két molinója tűnt el, míg az RMDSZ hasonló hirdetései a helyükön maradtak, Marosvásárhelyen pedig Frunda György kampánystábjának a tagjai keresték fel az EMNP plakátjait kirakatukba kitűző üzleteket, és azzal fenyegették az üzletvezetőket, hogy rájuk küldik a pénzügyőrséget.

Kovács Péter: ez sárdobálás

Kovács Péter, az RMDSZ kampányfőnöke az MTI-nek elmondta, az EMNP már az önkormányzati választások kampányában is "mindenféle bizonyíték nélkül, mindenféle valóságalap nélkül nekifogott a sárdobálásnak". Hozzátette a vádaskodás csak azt eredményezi, hogy elriasztja a magyar választókat az urnáktól.kovacs

„Az EMNP nem ismeri fel, hogy itt nem egy magyar-magyar, hanem egy magyar-román verseny van" - mondta az RMDSZ kampányfőnöke.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X