Tőkés: Szász Jenő hasonlít Dávid Ibolyához


-A A+

Dávid Ibolyához, a Magyar Demokrata Fórum volt elnökéhez hasonlította keddi marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke Szász Jenőt. Az EMNP védnöke az MPP egykori vezetőjének azt a kijelentését kommentálta, hogy az erdélyi magyaroknak az RMDSZ-re kellene szavazniuk a vasárnapi választásokon.

„Szász Jenő a Magyar Polgári Párt eltüntetéséért tevékenykedik, amint annak idején a Magyar Demokrata Fórummal is tette Dávid Ibolya" – jelentette ki Tőkés, aki emlékeztetett arra, hogy az MMP több Maros megyei politikusa is az EMNP színeiben indul a választásokon. „Ennek az az üzenete, hogy egymásra talál, ami összetart" – fogalmazott.tokes laszlo sajtotajekoztat ae 02

Az EMNT elnöke szerint Románia a kommunista visszarendeződés útján jár. „Még tíz éve sem hittem volna, hogy így lesz, nemhogy 23 évvel ezelőtt" – mondta a volt püspök, utalva az 1989. decemberi forradalomra. Ezzel szemben szerinte Magyarországon folytatódik a rendszerváltás, az EMNT és EMNP pedig azt a vonalat követi.

„Markó Béla a posztkommunista visszarendeződés magyar vonalát követi. Ők a mi MSZP-seink. Világos az az üzenet, amit Frunda György megfogalmazott: akár az USL-vel is szövetségre lép az RMDSZ, tehát mindegy, hogy ki kerül hatalomra, mindig a nyertessel kell összefogni" – jelentette ki Tőkés, hozzátéve, hogy „nekünk feltétlenül a budapesti vonalat kell követnünk, a kommunizmus utáni demokratikus változásokat".








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X