Antal Árpád biztos abban, hogy nem kell lemondania


-A A+

„Közeleg az igazság pillanata, vasárnap kiderül, hogy az EMNP nem mondott igazat, amikor azt üzente a polgároknak, hogy jelöltjeik bejuthatnak a parlamentbe” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatón Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, az RMDSZ városi elnöke kifejtette: biztos abban, hogy nem kényszerül lemondásra, mert az EMNP-nek egyetlen választói körzetben sem nyer a jelöltje. Mint arról beszámoltunk, Antal Árpád múlt héten bemutatta a lemondólevelét, amely akkor lép érvénybe, ha az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltjei Sepsiszentgyörgyön kívül öt körzetben első helyet szereznek a december 9-i parlamenti választásokon.

 „Folytatni kívánom a munkámat, de jelezni szerettem volna, hogy felelősséget vállalok kijelentéseimért”, mondta a politikus, aki szerint a néppárti vezetők mindig megkerülik a választ, hogy milyen felelősséget vállalnak az esetben, ha kiderül, hogy nem jutnak be a parlamentbe és becsapták az embereket. „Korábbi kijelentéseim megnyirbálták a népszerűségemet, de vasárnap kiderül, hogy igazat mondtam” – szögezte le a polgármester.antal

Szerinte Toró T. Tibor részigazságot mond, amikor azt nyilatkozza, hogy az országban 15 magyar többségű választói körzet van, amelyből mindkét magyar pártnak kijöhet a 6:3-as alternatív küszöb. Az igazság az, hogy ezekben a körzetekben akkor lehet nyerni, ha egy magyar párt indul, mert két magyar jelölt esetében megoszlanak a szavazatok, és helyenként a román pártok jelöltjei nyernek.

„Nem azt mondom, hogy ne szavazzanak az EMNP jelöltjeire, mindössze arra hívom fel az emberek figyelmét, hogy mit jelent az, ha a Néppártra voksolnak”, mondta Antal Árpád. Az EMNP azt hirdeti, hogy a rá adott szavazat az autonómiára adott szavazat, holott meggyőződése, hogy egyetlen a néppárti jelölt se jut be a parlamentbe, és melyik lesz az a hat román politikus, amelyik az autonómiát képviseli majd – tette hozzá.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X