Háromszéki RMDSZ: az nyer, aki őszinte volt


-A A+

„Amit az ellenfél ígér, azt mi meg is tudjuk csinálni", jelentette ki kampányzáró sajtótájékoztatóján az RMDSZ Kovászna megyei elnöke.

Tamás Sándor kifejtette: meggyőződése, hogy a vasárnapi parlamenti választásokon az nyer, aki őszinte volt, és nem az, aki kampányfogásokkal próbálta népszerűségét növelni. Azok nyernek, akik ismerik a terepet, és a konkrét problémákat is meg tudják oldani.

„Meggyőződésem, hogy az EMNP-nek egyetlen jelöltje se szerez első helyet a választási körzetében", jelentette ki Tamás Sándor, aki rámutatott, hogy a háromszéki önkormányzat az elmúlt években rengeteg pénzt és munkát fektetett bele a székely-szórvány testvérmegyei kapcsolatokba, hogy segítsék a szórvány megyékben élő magyar közösségek megmaradását, miközben a Néppárt ezekben a megyékben is indított ellenjelölteket. A politikus szerint az EMNP Hunyad megye több településén Demokrata-Liberális Párti (PDL) vagy Nagy-Románia Párti (PRM) román embereket delegált a helyi választási bizottságokba megfigyelőnek.tamas antal

Antal Árpád az RMDSZ sepsiszentgyörgyi elnöke kifejtette: megpróbálta nem éreztetni az emberekkel, hogy mit jelent az egy év, amikor az RMDSZ nem volt kormányon, és főként kampányidőszakban, amikor a minisztériumok hetente vágták le a költségvetési tételeket, minden beruházásra szánt pénzt átcsoportosítottak populista ígéreteik teljesítésére. Példaként említette, hogy vitája van a Fejlesztési Minisztériummal, amely nem akar kifizetni 700 ezer lej elvégzett és leszámlázott munkálatot, sőt egy megkötött szerződés felbontását is kéri. Mivel a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ebbe nem ment bele, a szaktárca megpróbálja egyoldalúan felbontani a szerződést, mondta Antal Árpád.

Hozzátette, hogy az RMDSZ kampányújságjába ajánlást írt Markó Attila sepsiszentgyörgyi képviselőjelölt számára az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének egyik diplomatája, amire még nem volt példa Romániában, ugyanakkor Kató Béla református püspökhelyettes is Markó Attila támogatására buzdít, holott ellenjelöltje éppen egy református lelkész.

Egyébként az RMDSZ jelöltjeinek megszavazására buzdít Kiskunfélegyháza Fideszes polgármestere is. Kapus Krisztián sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján kifejtette: „nem a Fidesz, hanem saját véleményemet mondom, de felzárkózom Kövér László országgyűlési elnök mögé".








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X