Nagyernyébe látogattak az RMDSZ Maros megyei jelöltjei


-A A+

Vass Levente és Csép Éva Andrea Maros megyei képviselőjelöltek, valamint Császár Károly szenátorjelölt Nagyernye vezetőivel beszélgetett a térséget érintő problémákról.

A Marosvásárhelyt és Szászrégent összekötő útszakasz az ország egyik legforgalmasabb útja, naponta 10-12 ezer autó halad át rajta. A túl nagy forgalom visszafogja az út mentén fekvő települések fejlődését. Bár közel vannak Marosvásárhelyhez, ezekbe a falvakba nem szívesen költöznek a vidékre vágyó vásárhelyiek a zaj miatt, illetve azért, mert csúcsidőben lépésben lehet haladni a megyeközpont irányába. A túl nagy forgalom miatt befektetőket is nehéz a térségbe vonzani – hangzott el azon a csütörtöki találkozón, amelyen Vass Levente és Csép Éva Andrea Maros megyei képviselőjelöltek, valamint Császár Károly szenátorjelölt a község vezetőivel beszélgetett a térséget érintő problémákról.

Vass Levente szerint az érintett önkormányzatok bevonásával ki kell dolgozni egy átfogó tervet az útszakasz tehermentesítésére. „amint megépül a marosvásárhelyi kerülőút, amely a város segesvári bejáratát köti össze a Szászrégen fele vezető úttal, ez a szakasz a jelenleginél is forgalmasabb lesz. Bukaresti munkám során támogatni fogok minden olyan kezdeményezést, amely megoldaná ezt a problémát” – mondta a képviselőjelölt.

A találkozón a nagyernyeiek többek között a szociális szolgáltatásokról, oktatásról is kérdezték a jelölteket. Csép Éva Andrea képviselőjelölt elmondta, célja hogy jövőben az állam jobban támogassa azokat a civil szervezeteket, amelyek szociális szolgáltatásokat nyújtanak a lakosoknak. „Azért is fogok dolgozni, hogy csökkenjen a vidék-város különbség. Hogy például a vidéki gyermekek számára is tudjunk logopédiai szolgáltatást biztosítani. Erdély szerte hiány van logopédus szakemberekből, sőt nagyon sok iskolában egyáltalán nincsenek. Nincs ez másképp Nagyernyében sem” – fogalmazott Csép Éva Andrea.

Császár Károly szenátor elmondta, a parlamentben többek között azért dolgozna, hogy felgyorsítsa a birtoklevelek kiadását. „Ennek érdekében kezdeményezni fogom a megyei földosztó bizottságok megszüntetését, ezeknek ugyanis semmilyen szerepük nincs, a kiadott dokumentumokért a helyi földosztó bizottságok vállalják a felelősséget a bukaresti bizottság jóváhagyása után. A megyei földosztó bizottságok közvetítenek a helyi intézmények és Bukarest között, de a gyakorlatban csak lassítják a folyamatokat. Ha sikerül megvalósítani a megyei földosztó bizottságok beszüntetését, azzal csökkenni fog a bürokrácia, és a lakosok gyorsabban kézhez kaphatják birtoklevelüket” – magyarázta Nagyernyében Császár Károly.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X