Amirõl a ma szól

  • Forma-1: sivatagi hőségre számítanak a Magyar Nagydíjon

    Extrém meleget várnak vasárnap Mogyoródon is, a Magyar Nagydíj helyszínén. A kánikula kedden kezdődik, és a hétvégén vagy hétfőn ér tetőpontjára, állítja a met.hu. Ez azt jelenti, a verseny napján 37 fok lesz, bár a gpupdate.net 40-ről hallott, és már a melegrekordot tartó 2005-ös bahreini futamhoz hasonlítja a hungaroringi versenyt.

  • Halálra ítélt al-kadiások szöktek meg az Abu Graíb börtönből

    Magas rangú al-Kaida vezetők is megszöktek, mikor fegyveresek támadtak hétfőre virradóra két Bagdad közeli börtönre - jelentették iraki biztonsági források. A rajtaütésekért a nemzetközi terrorszervezet Irakban működő szárnya vállalta a felelősséget.

  • Hivatalosan is párttá alakult kedden a Népi Mozgalom

    Hivatalosan is bejelentették kedden a Népi Mozgalom Párt (PMP) megalakulását. A politikai szervezet az államfőhöz közel álló személyek által létrehozott azonos nevű alapítványtól kölcsönözte a nevét.

  • Kovászna megyében él a legkevesebb fogyatékos ember

    Egy hivatalos tanulmány szerint Románia lakosságának 3,67 százalékát teszik ki a fogyatékkal élők. Nagyr észük Bukarest körzetében lakik, legkevesebben Kovászna megyében vannak.

  • Gerardo Martino a Barcelona új vezetőedzője

    Kedden hivatalossá vált, amit a spanyol lapok már hétfő este biztosra vettek: az argentin Gerardo Martino lett a spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) rajtjára készülő Barcelona vezetőedzője.

  • CFR Marfă-privatizáció: Traian Băsescu tudott valamit?

    Egy nappal azután, hogy az államfő kijelentette, gyanús számára, miért késlekedik a kormány a CFR Marfă privatizációs szerződésének aláírásával, a ziuanews.ro kiderítette: az államvasutak teherszállító részlegének többségi részvénycsomagjára kiírt pályázat nyertesét adócsalással gyanúsítja az ügyészség.

  • Az orvosok lakásgondját orvosolják Háromszéken

    Az agyelszívás megállításának az eszköze lehet azoknak a sepsiszentgyörgyi orvosi szolgálati lakásoknak a megépítése, amelyeknek kedden tették le az alapkövét a Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház telkén, helyi és magyarországi politikusok jelenlétében.

  • Sztrájkolnak a vízi mentők a román tengerparton

    Keddtől fehér szalagosan karba tett kézzel ülnek a Fekete-tenger partján a vízi mentők, a mintegy négyszáz fiatal ugyanis a szezon kezdete óta egyetlen banit sem kapott. Sőt,saját zsebből kell fizetniük elszállásolásukat és utazásaikat is.

  • Lengyel nagykövetek is védik majd világszerte Magyarországot

    A lengyel külügyminiszter egyebek között azt kérte diplomatáitól, hogy "védjék meg a magyar partnereket az igazságtalan támadásoktól". Radoslaw Sikorski erről hétfőn beszélt Varsóban, a lengyel nagykövetek éves értekezletén.

  • Weörös-vonat érkezik Tusnádfürdőre

    A kedden kezdődő 24. Bálványosi Nyári Egyetem és Diáktábor rendezvénysorozata a Weöres Sándor Centenáriumi Év következő állomása; a Weöres-mozdony hétfőn délután indult Tusnádfürdőre a budapesti Keleti pályaudvarról.

  • Ferenc pápa még a focistáknál is népszerűbb Brazíliában

    Féktelen tömeg rohanta meg a Ferenc pápát szállító terepjáró autót hétfőn Rio de Janeiróban, miután a gépkocsi a sofőr hibájából eltért a tervezett útvonaltól, és forgalmi dugóban rekedt. Az AP tudósítása szerint a helyzet egyes pillanatokban félelmetes volt.

     

  • Román kampány hirdeti: Bukarest nem Budapest!

    Hétfőn indult a ROM csokoládémárka Bukarest nem Budapest című kampánya – a Kreatív Online Nir Refuah-t, a hirdetést készítő McCann Erickson román irodájának kreatívigazgatóját idézve.

  • Milos Zeman elődje feleségét küldené Pozsonyba nagykövetnek

    Nincs már akadálya annak, hogy Lívia Klausová, Václav Klaus volt cseh államfő felesége legyen Csehország új pozsonyi nagykövete. "Ezt már semmi sem akadályozza. Úgy vélem, hogy a jelenlegi külügyminiszterrel könnyebben szót értünk, mint (Karel) Schwarzenberggel" - mondta Milos Zeman cseh államfő a Novinky című prágai hírportálnak.

  • „Életrajzi" könyv jelenik meg a Quimbyről

    Regényszerű könyv jelenik meg a Quimby együttes eddigi 22 évéről. A Quimby Csodaországban című kiadvány először a Sziget fesztivál nulladik napján, augusztus 6-án lesz kapható.

  • BL: bravúr kell a Győrnek, a Steaua hátradőlhet

    Tizenhárom mérkőzéssel folytatódik kedden a Bajnokok Ligája második selejtezőköre – a magyar bajnok Győri ETO kétgólos hátrányból indulva, igen nehéz helyzetből vág neki az izraeli Maccabi Tel-Aviv elleni visszavágónak a Bloomfielden. Ezzel szemben a Bukaresti Steaua az első mérkőzésen szerzett három gólos előny biztonságában utazott Macedóniába a Vardar Szkopje elleni mérkőzésre.

  • Orra bukott egy gép földet érés után New Yorkban

    New York-i földet érés után összetört hétfő délután egy utasszállító repülőgép első futóműve, a gép orra bukott, és a balesetben megsérült 16 utas - közölték tisztségviselők.

  • Messi nevelőedzője, Gerardo Martino lehet a Barca új vezetőedzője

    A spanyol Marca értesülései szerint a Barcelona megegyezett az argentin Gerardo Martinóval, így ő veszi át a nemrégiben távozó Tito Vilanova vezetőedző helyét a katalán kispadon.

  • Itt a júliusi kánikula: akár 40 fokos meleg is lehet

    Rendkívüli meleget jósolnak a következő napokra a meteorológusok: a következő napokban fokozatosan emelkedik a levegő hőmérséklete, amely július 28-29-én meghaladja majd a 35 fokot, Románia déli részén pedig a 40 fokot is megközelíti.