Amirõl a ma szól

  • „Dobd a drogot, válaszd az iskolát!”

    Nincs mit szépíteni: Kolozsváron az iskolákban drogosok is, dílerek is vannak – derült ki a Caritas Drogmegelőzési Központjánál tartott keddi sajtótájékoztatón, ahol az önkormányzat és a Kolozs megyei főtanfelügyelőség képviselői is jelen voltak. A megelőzésben most már a hatóságokon kívül az új „jövevény”, a Félsziget Fesztivál is részt vesz.

  • HSC: Hruby visszatér, Novak távozik Csíkszeredáról

    Aláírta egy éves szerződését, további egy éves hosszabbítási opcióval a HSC Csíkszereda régi-új szlovák játékosa Jozef Hruby. Elköszönt viszont a cseh Vaclav Novak, akit a klub vezetősége visszavár, amennyiben nem talál magának csapatot.

  • Edward Snowden a moszkvai reptér tranzitzónájában dekkol

    Edward Snowden nem lépte át az orosz határt - közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden. A moszkvai Seremetyevó repülőtér közlése szerint Snowden továbbra is a reptér tranzitzónájában tartózkodik.

     

  • Orbán Viktor is részt vesz elődje, Horn Gyula temetésen

    Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részt vesz Horn Gyula néhai kormányfő temetésén - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI-vel. Horn Gyula temetése július 8-án, romániai idő szerint 11 órakor lesz a Fiumei úti temető 15-ös számú parcellájában.

  • Nem engedték haza születésnapjára Gigi Becalit

    Nem ünnepelhette meg kedden 55. születésnapját a családja körében Gigi Becali, a Jilava börtön igazgatósága ugyanis elutasította az egynapos szabadlábra helyezésére vonatkozó kérését – közölte a Mediafax igazságszolgáltatási forrásokra hivatkozva.

  • Pakisztáni rendőrök vigyáznak a Himalájában Török Zsolték szakácsára

    Két pakisztáni rendőr jelent meg kedden a 2013-as romániai Nanga Parbat-expedíció alaptáborában, de ott csak a társaság szakácsára tudnak vigyázni, ugyanis Török Zsolték már a 6000 méteren levő hármas tábort is elhagyták. „Igyekszem nem a legrossabbra gondolni és abban bízom, hogy nem hoz veszélyes döntéseket" – mondta el a maszol.ro-nak Minerva Vincze, az erdélyi magyar hegymászó élettársa.

  • Rendkívüli parlamenti ülésszak lehet augusztusban

    Várhatóan rendkívüli ülésszakot tart augusztus 25-től a parlament, amelynek egyetlen napirendi pontja az alkotmány módosítása lesz. Erről Ilie Sârbu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátusi frakcióvezetője nyilatkozott kedden a RFI-nek.

  • Kolozsvári is van a montenegrói román halottak között

    Egy kolozsvári nő is szerepel a montenegroi buszbaleset áldozatainak listáján.A citynews.ro helyi hírportál szerint Gheorghe Vuşcan Kolozs megyei prefektus megerősítette a hírt, hogy az azonosított áldozatok egyike kolozsvári. A prefektus elmondta, hivatalos értesítés a Belügyminisztériumtól még nem érkezett.

  • Egymilliárd dollárt fektet be az OMV és az Exxon egy román olajmezőbe

    Akár egymilliárd dollárt is kész költeni a tavaly a Fekete-tenger romániai partjainál talált földgázmező feltárására az OMV és az Exxon - írta kedden az osztrák gazdasági lap, a Wirtschaftsblatt.

  • Szigorítaná a vadkárok kezelésének szabályait Tánczos Barna

    Vadkárokkal kapcsolatos törvénytervezet előkészítésén dolgozik Tánczos Barna szenátor. Szerinte változtatásra van szükség a vadkárok megelőzése és a gazdák kártalanításának egyszerűsítése érdekében. Hétfőn, szakemberek és polgármesterek bevonásával tartottak megbeszélést a témában Csíkszeredában.

  • Igen nagy a béraránytalanság Romániában

    Egy hazai minimálbérrel alkalmazott munkavállalónak akár három évet is kell dolgoznia, hogy megkeresse ugyanazon vállalat vezérigazgatójának havi jövedelmét, ugyanis a romániai vállalati vezetők átlagos keresete ugyanakkora mint Portugáliában, s magasabb mint Magyarországon, Görögországban és Dániában.

  • Elhunyt Rafi Lajos, szárhegyi cigány költő

    Rafi Lajost vonat gázolta halálra vasárnap, írja a szekelyhon.ro. Hat gyermek édesapja volt. Bádogosságból tartotta fenn családját, Szárhegyen élt. Életében két verseskötete jelent meg, egyiket svéd nyelvre is lefordították.

  • Negyvenegy olasz futballklubot szálltak meg a rendőrök

    Összehangolt akciót indított az olasz gazdasági rendőrség az ország 41 futball klubja ellen. Pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt szállták meg 18 első osztályú csapat, köztük a Juventus, a Milan, a Napoli és a Lazio székházát is.

  • Mrio Balotelli lesérült és hazaküldték a Konföderációs Kupáról

    Mario Balotelli már nem lép pályára a Brazíliában zajló Konföderációs Kupán, mivel az olasz labdarúgó-válogatott szakvezetése úgy döntött, hazaküldi a combizomsérüléssel bajlódó csatárt.

     

  • Engedményeket tenne a palesztinoknak Netanjahu

    Az izraeli kormány John Kerry amerikai külügyminiszter e heti izraeli látogatására készülve engedményeket tenne a palesztinoknak a béketárgyalások újrakezdése érdekében - írták kedden az izraeli lapok.

  • Két katonai géppel hozzák haza a román sebesülteket

    Két katonai repülőgépet küldtek a román hatóságok kedd reggel Montenegróba a grlói buszbaleset sebesültjeinek hazaszállítására, fedélzetükön a rohammentő-szolgálat összesen 11 orvosával és 11 asszisztensével.

  • Wimbledon: Nadal már az első körben búcsúzott

    Idén még addig sem jutott Wimbledonban Rafael Nadal, mint tavaly: a spanyol teniszezőt óriási meglepetésre Steve Darcis három szettben (7:6, 7:6, 6:4) búcsúztatta az első fordulóban. 2012-ben Lukas Rosol verte ki a „salakkirályt" a második körben. A címvédő Roger Federer három szettben legyőzte a román Victor Hănescut az első fordulóban. A svájci klasszisnak 68 perc kellett a sikerhez.

  • Visszatérítik a kiskorúakat a határról, ha nincsenek rendben a papírjaik

    Az idei év első öt hónapjában 1578 kiskorú személyt fordítottak vissza a határőrök a határátkelőhelyeknél, mivel nem rendelkeztek az ország elhagyására szükséges dokumentumokkal, derül ki az Országos Határrendészeti Főfelügyelőség (IGPF) tájékoztatásából.

  • Átfogó reformigéretekkel csillapítja a tüntetőket a brazil elnök

    Átfogó politikai reformot kezdeményezett hétfőn Dilma Rousseff államfő Brazíliában, miután találkozott az országban két hete folyó, példátlanul tömeges tüntetések szervezőivel. Rousseff bejelentette, hogy népszavazást javasol egy alkotmányozó gyűlés felállításának elhatározására. Utóbbi fórum feladata pedig az lenne, hogy "végrehajtsa azokat a politikai reformokat, amelyekre az országnak oly nagy szüksége van" – fogalmazott Rousseff.

  • Nagyobb fizetés járna az EU-alapokat lehívó tisztviselőknek

    A kormány tárgyalni fog a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egy olyan speciális bérezési rendszer bevezetéséről, amely lehetővé tenné, hogy az uniós alapok lehívásával foglalkozó menedzsment-hatóságok köztisztviselői fizetését megemeljék – jelentette be Victor Ponta.