Amirõl a ma szól

  • Forma-1: Vettel nyerte a Bahreini Nagydíjat

    Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnoki címvédő német pilótája nyerte vasárnap a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, így növelte előnyét a pontversenyben az ezúttal második finn Kimi Räikkönennel (Lotus) szemben.

  • Bírálták Antonescut, amiért példaképének tekinti Orbánt

    Crin Antonescu szenátusi elnököt, a Szociálliberális Szövetség (USL) liberális társelnökét bírálta Radu F. Alexandru, az ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) alelnöke vasárnapi sajtóértekezletén, amiért Antonescu példaértékűnek nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök kiállását az Európai Bizottsággal szemben - közölte az Agerpres hírügynökség.

  • Székely ízekkel a brüsszeli Magyar Bálban

    A brüsszeli Magyar Bál az egyik legrangosabb társadalmi esemény az Európai Unió fővárosában, melyen idén Székelyföld is képviseltette magát.

  • Kézilabda BL: egy góllal kikapott a Veszprém Kielben

    Szoros mérkőzésen, ötven percig kitűnően játszva szenvedett egygólos vereséget az MKB Veszprém csapata a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a német bajnok THV Kiel otthonában vasárnap este. A végeredmény 32-31 lett a hazaiak javára.

  • Megkezdődött a 22. Szent György Napok

    Szakrális helyen, a hagyományos nyitókoncerttel vette kezdetét a 22. Szent György Napok. A zenei rendezvénynek otthont adó Krisztus Király Római Katolikus Templom teltházas közönsége előtt lépett fel Horgas Eszter, nemzetközi hírű fuvolaművész a sepsiszentgyörgyi Georgius Kamarazenekar és a Csíkikamara Zenekar kíséretében, a budapesti  Meskó Ilona vezényletével.

  • Nácik zavarták meg az Élet menetét Budapesten

    Több tízezer ember gyűlt össze vasárnap délután Budapesten, hogy megemlékezzen a holokauszt magyarországi áldozatairól. A menet a Margit híd pesti hídfőjétől indul, végighalad a Carl Lutz rakparton a Dráva utcáig, a megemlékezés helyszínéig.

  • Látogatói rekord a budapesti könyves seregszemlén

    Zárás előtt néhány órával megdőlt a tavalyi látogatói rekord: több mint 63 ezren keresték fel a vasárnap este befejeződő XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenárison.

  • Kelemen Hunor szerint helytelen Toró T. Tibor diagnózisa

    Kelemen Hunor RMDSZ-elnök vasárnapi dévai sajtótájékoztatóján helytelennek nevezte Toró T. Tibornak, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szombaton újraválasztott elnökének azt a diagnózisát, amely szerint az erdélyi magyarságot a különböző jövőképek osztják meg.

  • Giorgio Napolitano maradt az olasz államfő

    Az olasz parlament szombaton második mandátumot szavazott meg Giorgio Napolitano államfőnek.

  • Megrendítő képek a holokausztról Csíkszeredában

    A holokauszt témájában egyedülálló, a világon jelenleg talán legnagyobb, több mint 30 képből álló sorozatból nyílt kiállítás Csíkszeredábana hét végén. Simon&Steve, azaz Simon Szabolcs és Papp Sebők István In Memoriam Holocaust című tárlatának a Megyeháza Galéria adott otthont.

  • Kelemen: a nemzeti közösségeket ismerjék el államalkotó tényezőként

    Az alkotmány 1-es cikkelyének kiegészítését javasolja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség - jelentette be Kelemen Hunor szövetségi elnök a hétvégén Nagyváradon, a Bihar megyei szervezet tisztújító közgyűlésén. Az alkotmánymódosítás során három elvet követ az RMDSZ, kérve a nemzeti kisebbségek államalkotó tényezőként való elismerését. 

  • Világbajnokok curlingben a magyarok

    Világbajnoki aranyérmet nyert a magyar vegyespáros a kanadai Frederictonban megrendezett Curling Vegyespáros Világbajnokságon - áll a Magyar Curling Szövetség közleményében, amelyet vasárnap hajnalban küldött az MTI-nek.

  • EMNP-kongresszus: Tőkés a maszol.ro-t idézte

    Két visszatérő motívuma volt az Erdélyi Magyar Néppárt szombati országos küldöttgyűlésén felszólaló politikusok beszédeinek: az autonómia, illetve a Transindex és a maszol.ro Fideszről, EMNP-ről szóló írásai. Toró T. Tibor egyetlen jelöltként pályázta meg a párt elnöki tisztségét, amelyet el is nyert.

  • Takács Csaba a MIÉRT-nek: a ti Alma Materetek Erdély!

    Déván zajlik a Magyar Ifjúsági Értekezlet országos küldöttgyűlése ezen a hétvégén. Szombaton a küldöttek Szabó József nagyváradi  tanácsost választották elnökké. A fiatal politikus Bodor Lászlót, az RMDSZ főtitkárhelyettesét váltja a tisztségben.

  • F1 Bahreini Nagydíj - Rosberg indulhat az első rajtkockából

    Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzését Szahírban, így a vasárnapi futamon ő indulhat az élről.

  • Száz fölé emelkedett a szecsuani földrengés áldozatainak száma

    Legkevesebb 157 halottja és több mint 3000 sérültje van a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban szombat reggel bekövetkezett 7-es erősségű földrengésnek - jelentette a kínai központi televízió.

  • Román költő mutatkozott be Budapesten

    Ioan Es. Pop költő, újságíró Nem mertem kiállítani soha című kötetével, George Volceanov magyar fordításaival és Horia Garbea Narancsos kacsa című tárcanovelláival ismerkedett a magyar olvasó a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a hét végén.

  • Tisztújítás Déván: Szabó József a MIÉRT új elnöke

    Szabó József nagyváradi helyi tanácsost választották meg a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökévé a MIÉRT szombati tisztújító küldöttgyűlésén. A fiatal politikus Bodor Lászlót, az RMDSZ főtitkárhelyettesét váltja a tisztségben.