Amirõl a ma szól

  • Belgrád és Pristina is elfogadta a brüsszeli megállapodást

    A szerb kormány és a koszovói parlament is elfogadta hétfőn a kormányfői szinten parafált szerb-koszovói megállapodást - jelentette a belgrádi média.

  • Gólzáporos forduló a labdarúgó Liga 1-ben

    Gólzáporosnak bizonyult a labdarúgó Liga 1 huszonhetedik fordulója, az etap első hét mérkőzésén 28-szor zörrent meg a háló. A két legtermékenyebb mérkőzést a kolozsvári csapatok játszták, az U 3-4-re kikapott hazai pályán a Szászmedgyesi Gaz Metantól, a CFR 1907 pedig 5-0-s győzelemmel javította a bajnokcsapat „lelkiállapotát".

     

  • Bölöni László lett az év edzője Katarban

    Bölöni Lászlót választották az év edzőjének a katari labdarúgó-bajnokságban. A marosvásárhelyi szakember korábban Portugáliában (bajnokságot és kupát nyert a Sportinggal) és Belgiumban (bajnokság és szuperkupa-győzelem a Standarddal) is kiérdemelte az elismerést.

  • Medvetámadás Gyergyó mellett: egy juhász eltűnt, vélhetően meghalt

    Két juhászt támadott meg egy medve a Hargita megyei Székpatak környékén – tájékoztatott a Mediafax. A két juhász közül a fiatalabbik, 49 éves férfi a rendőrségnek azt mondta, idősebb társát megölte a medve. Az idősebb férfit hétfő reggel óta keresi a rendőrség és a csendőrség több alkalmazottja is.

  • Rés van az adóbevallási rendszerben?

    Az adóbevallás határidejének (május 25.) közeledtével ismét lábra keltek azok a hírek, hogy a rendszer hiányossága miatt eltéríthető a civil szervezetek számlájáról a polgárok 2 százalékos adófelajánlása. A gyanút táplálja, hogy a szervezeteknek nincs lehetősége kikérni a támogatók személyes adatait.

  • Nagyenyedi humorfeszt: nevetni vagy tükörbe nézni?

    A szó legnemesebb értelmében, ismét nevetségessé váltunk a világ szemében - jelentette ki Balog István, az Inter-Art alapítvány elnöke a két napos, immár kilencedik nagyenyedi humorfesztivál megnyitóján.

  • Kenyai futó nyerte a III. Kolozsvári Nemzetközi Maratont

    A kenyai Bernard Talam nyerte meg a vasárnap megrendezett III. Kolozsvári Nemzetközi Maratont. A 28 éves afrikai futó 2 óra 25 perc alatt teljesítette a 42.195 kilométeres távot. A dobogó második fokára egy helyi versenyző, Mircea Marian Săcară állhatott fel, aki alig két perccel lemaradva ért célba. A bronzérmet a a magyarországi Oláh Tamás vihette haza.

  • A NATO főtitkára lehet Băsescu vagy Geoană?

    A NATO főtitkára lehet 2014-től Traian Băsescu – írta vasárnap a dcnews.ro nemzetközi diplomáciai forrásokra hivatkozva. A portál értesülései szerint a román államfő nevesítése a posztra már jövő tavasszal megtörténik. Anders Fogh Rasmussen jelenlegi NATO-főtitkár mandátuma 2014 augusztusában jár le.

  • Új pártot alapított Bokros Lajos

    Modern Magyarország Mozgalom párt (MoMa) néven új párt alapítását jelentette be Bokros Lajos, a Horn-kormány pénzügyminisztere, európai parlamenti képviselő vasárnap Budapesten. A pártot vasárnap hozták létre az alapító okirat megalkotásával, a párt elnöke Bokros Lajos, alelnöke Pusztai Erzsébet volt MDF-es országgyűlési képviselő. Az igazgatóság tagja Cselényi László, a Duna Televízió korábbi elnöke, Pálffy G. István újságíró és Kajdi József jogász.

  • Kosárlabda: három erdélyi csapat tör az Asesoft Ploiesti trónjára

    Három erdélyi csapat is (Nagyvárad, Marosvásárhely és Szászmedgyes) bejutott az országos férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjébe, ahova negyedik csapatként a címvédő Asesoft Ploiesti is kvalifikálta magát.

  • Mystery: lemezbemutató koncert Kolozsváron

    Pénteken, április 26-án este 8 órától lemezbemutató dzsesszkoncertre és közönségtalálkozóra hívja az érdeklődőket a Kolozsvári Állami Magyar Színház. Lucian Ban és a New York-i ELEVATION együttes a színház nagyszínpadán mutatja be legújabb, Mystery című albumát, amely nemrég jelent meg a neves amerikai Sunnyside Records kiadásában. A koncert után közönségtalálkozóra kerül sor, az együttes tagjaival Virgil Mihaiu dzsesszkritikus beszélget.

  • Mesterházyt meglepte, hogy Bajnai elutasította az azonnali tárgyalást

    Mesterházy Attilát meglepte, hogy Bajnai Gordon nemet mondott a hétfői egyeztetésre, és az MSZP-elnök megismételte az azonnali tárgyalásokra tett múlt heti indítványát. Mesterházy Attila honlapján megjelent közleményében úgy fogalmaz: "az ország progresszív része megoldásra vár. Tárgyaljunk! Kezdjük holnap!"

  • Sztrájk a Lufthansánál, törölték a járatokat

    Figyelmeztető sztrájk kezdődött hétfőn hajnalban a Lufthansa német légitársaságnál, az 1720 Németországból induló járat közül csak 32 tud felszállni. A cég leányvállalata, a Germanwings diszkont légitársaság járatait nem érinti a földi személyzet munkabeszüntetése.

  • Critical mass - több ezren kerékpároztak Marosvásárhelyen

    Több mint két kilométer hosszú sorban, elől és hátul rendőrautó kíséretével vonultak Marosvásárhelyen szombaton a Critical mass kerékpározó résztvevői. 

  • A MIÉRT és az RMDSZ közösen tervez

    A Déván, hétvégén megtartott Magyar Ifjúsági Értekezlet tisztújító küldöttgyűlésének záróünnepségén Kelemen Hunor, szövetségi elnök közös sajtótájékoztatót tartott az újonnan megválasztott ifjúsági vezetőkkel, értékelve az RMDSZ és a MIÉRT közötti együttműködést, valamint aktuálpolitikai kérdésekről tájékoztatta a sajtó képviselőit.