Amirõl a ma szól

  • Nyakig csávában a bankvezér: eurómilliókat menekített ingatlanba

    Óriási botrányt kavart Görögországban, hogy londoni ingatlanok vásárlására fordított nyolcmillió eurót a múlt hónapban majdnem csődbe ment ATEbank vezérigazgatója.
  • Adóparadicsomokba települnek át a cseh cégek

    Gyorsan emelkedik az adóparadicsomokba áttelepülő csehországi cégek száma. Az idei első félév végén az adóparadicsomokban székelő csehországi cégek száma 12.046-ra nőtt, ami éves összevetésben 2,5 százalékos növekedés - közölte a CEKIA ügynökség.
  • Terjeszkedne Romániában a Gebrüder Weiss

    Tovább erősítené jelenlétét Romániában a Gebrüder Weiss. Az osztrák speditőr és logisztikai óriás már eddig is jelentős pénzeket költött a román hálózta kiépítésére, mivel azonban folyamatos fejlődési lehetőséget látnak az országban, ezért nem állnának meg jelenlegi helyzetükben.
  • Új londoni taxi

    Kihasználva az olimpia által keltett figyelmet, a Nissan Motor Co. bemutatta a klasszikus fekete londoni taxi leváltására szánt "NV200 London Taxi" modellt - írja a Wall Street Journal Japan Real Time Report blogja.
  • 400 millió dollárt kérnek a magyar áldozat rokonai

    Súlyos gondatlanság címén 400 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtott be Fehér Sándor családja nevében a Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda a Costa Concordia tulajdonosai és üzemeltetői ellen hétfőn New Yorkban; a hegedűművész az óceánjáró balesete következtében vesztette életét.
  • Letették a hivatali esküt az új miniszterek

    Letették hivatali esküjüket az új miniszterek, akiket a Victor Ponta vezette kormány átalakítása, valamint több miniszter lemondása nyomán neveztek ki.
  • Băsescu „rálőtt" Ponta miniszterjelöltjeire

    Két dolgot kért Traian Băsescu felfüggesztett államfő hétfő este Victor Ponta kormányfőtől: azonnal továbbítsa a július 29-i referendum előtt összeállított választói névjegyzéket az alkotmánybíróságnak és „olvastassa el minisztereivel a törvényeket mielőtt nyilatkoznának, mert nevetségessé teszik magukat".
  • Orgonakoncert nyárestékre Marosvásárhelyen

    A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia a Nyáresti orgonahangversenyek  sorozat keretében, Molnár Tünde orgonaestjén, csütörtökön, 2012 augusztus 2-án, este 7 órakor a Vártemplomban először szólal meg egyszerre a két orgona.
  • Hargita megye: katasztrofális a krumplitermés

    Idén alig lesz pityóka Székelyföldön, legalábbis eladható burgonyából igen alacsony a termés a térségben. A szárazság Hargita megyében már eddig 30-100 százalékos terméskiesést okozott, ezen az elmúlt hónap néhány napos esőzései sem segítettek. A legtöbb parcellán 5-10 tonnás hektáronkénti termésre számítanak.
  • A Súrlott grádicsnál elmaradt a nyári vakáció

    A korábbi gyakorlattól eltérően az idén elmaradt a nyári vakáció a Súrlott grádicsnál, az irodalmi kör vezetősége augusztusban is összehívta közönségét, hogy a Marosvásárhelyi Örmény-Magyar Kulturális Egyesülettel közösen bemutassa Száva Tibor Székelyföldi magyarörmény családok című kötetét. 
  • Ioan Rus és Victor Paul Dobre lemondása ötfős kormányátalakítást eredményezett

    Megrengette a Ponta-kabinetet Ioan Rus és Victor Paul Dobre lemondása a belügyminisztérium és a közigazgatási tárca éléről. A miniszterelnök hétfő koradélután tartott sajtótájékoztatóján öt helyen módosított a szociálliberális kormány összetételén.
  • Eseménydús tábor mozgássérülteknek

    Magyarországon, Balatonföldváron rendezi meg a mozgássérültek ez évi nemzetközi ifjúsági táborát szombattól a Szuverén Máltai Lovagrend, az egyhetes eseményre négy kontinens huszonkét országából érkeznek kerekes székhez kötött fiatalok és önkéntesek - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
  • Nemzetközi "mézédes" vásár

    Nemzetközi mézvásárt és méhésztalálkót tartanak Magyarországon, Jászberényben augusztus első hétvégéjén, szombaton. A negyedszázados fennállását ünneplő rendezvényen 6-7 ezer emberre számítanak, a magyaroraszágiak mellett, olaszokat, szlovénokat, valamint Szlovákiából felvidéki illetve Romániából erdélyi résztvevőket is várnak - közölte Molnár György főszervező, a Szatmári László Jászsági Méhészegyesület elnöke.
  • Használt étolajat gyűjtenek a MOL benzinkutaknál

    Használt étolaj begyűjtésére indít programot a Mol benzinkúthálózat, az összegyűjtött háztartási hulladékot bioüzemanyaggá alakítanák. Az akcióval a környezet védelméhez és a környezettudatos gondolkodás erősítéséhez szeretnének hozzájárulni a lakosság körében, valamint megoldást nyújtanának a háztartásoknak arra, hogy könnyen és környezetbarát módon szabaduljanak meg a hulladéktól.
  • Uránbányába zárkózva tiltakoznak a vájárok

    Mintegy 300 bányász barikádozta el magát csütörtök reggel a Suceava megyei Crucea bányában tiltakozásként a mostoha munkakörülmények és az alacsony fizetések miatt. A vájárok eltökélt szándéka, hogy mindaddig a bányában maradnak, amíg a hatóságok orvosolják a helyzetet.
  • Hónap végén startol az Őszi Sokadalom

      Hivatalossá vált a kézdivásárhelyi Őszi Sokadalom idei időpontja. A céhes város ünnepét ebben az évben augusztus 31. és szeptember 2-a között tartják meg. A városünnep „Őszi Sokadalom, az értékszüret" mottóval indul útjára, a szervezők célja az, hogy minél több új helyszínt és programot kínáljanak a város lakóinak, valamint a környező városokból és falvakból idelátogató vendégeknek.
  • Magyarországi vadkender-termesztők a Duna-deltában

    Két magyar állampolgárságú férfit vett őrizetbe a Duna-delta területén a román határrendőrség, mert kendert termesztettek nyaralójuk mellett - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.
  • Háromszék is hozzájárul a Nemzet Kenyeréhez

    Kovászna megyéből is útnak indítottak néhány zsák búzát az idei termésből a Nemzet Kenyeréhez. Az ünnepi kenyérsütést az Összeöntés Ünnepe előzi meg, amikor augusztus 11-én Pécsen összekeverik a történelmi Magyarország különböző régióiból érkezett búzát.