Amirõl a ma szól

  • Lejtőn halad a Facebook szekere

    A múlt héten újabb mélypontra, húsz dollár alá estek a Facebook részvényei. A társaságról érkező hírek pedig nem feltétlenül nyugtatják meg a befektetőket: a növekedés lassul, a piaci részesedés csökken, és a vezetés egyes tagjai is elhagyták a céget.
  • Meghalt Zwack Péter, az Unicum „felszolgálója"

    Elhunyt Zwack Péter, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának tiszteletbeli elnöke; a neves üzletembert, volt országgyűlési képviselőt, korábbi washingtoni nagykövetet 85 éves korában vasárnap Olaszországban érte a halál - tájékoztatta a Zwack Unicum Nyrt. vasárnap este az MTI-t.
  • Sportnapok nagycsaládosok számára

    Idén harmadik alkalommal szervez Sportnapokat a Kárpát-medencei Nagycsaládosok számára Nyárádszeredában a Erdélyi Családszervezetek Szövetsége. Az augusztus 3-5. között megtartandó rendezvényre három, vagy ennél több gyerekes családokat várnak.
  • Magyarországi ösztöndíj-lehetőség Romániában

    Ösztöndíjas helyekkel várja a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) kolozsvári Nemzetközi Tanulmányok mesterképzésére felvételiző erdélyi diákjait. A pótfelvételin 30 állami ösztöndíjas helyre jelentkezhetnek a hallgatók augusztus 31-ig.
  • Tusványos: bocsánatkérést vár a MOGYE rektora

    Bocsánatkérésre szólította fel szerdán a 23. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) szervezőit Leonard Azamfirei, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) rektora, amiért - állítása szerint - anélkül jelentették meg nevét a rendezvény programfüzetében, hogy meghívták volna.
  • Băsescu a „mini-népszámlálókról": az orrukra csapom az ajtót!

    Az állandó választási névjegyzék aktualizálása annyiból áll, hogy kihúzzák a július 29-ig elhunyt, román állampolgárságukról lemondott, vagy szavazati joguktól bűncselekmény miatt megfosztott személyek nevét – jelentette ki Traian Băsescu felfüggesztett államfő.
  • Román pályán halt meg a 21 éves nigériai csatár

    Újabb áldozatot követelt magának vasárnap a labdarúgók démona: 21 évesen, a pályán, meccs közben kapott szívinfarktust Chinonso Ihelwere Henry. A Delta Tulcea nigériai játékosa a FC Baloteşti csapatával vívott mérkőzés utolsó pillanataiban esett össze a pályán.
  • Szlovéniában is gyengül a gazdaság

    Agresszív mértékű leminősítéssel megvonta Szlovénia elsőrendű "A" kategóriás államadós-besorolását csütörtökön a Moody's Investors Service, egyebek mellett a szlovén bankrendszer további feltőkésítési költségeire és a szlovén kormány finanszírozási forrásainak szűkülésére hivatkozva.
  • A kínaiak egyik szeme sír, a másik nevet

    Eltérő mozgást jelző adatok jelentek meg pénteken a kínai szolgáltatószektor júliusi teljesítményéről: míg a HSBC-bankcsoport emelkedést, a kínai hivatalos mérés gyengülést mutatott.
  • Egy ember áll a piaci változások mögött

    Nincs az a vállalati gyorsjelentés, az az amerikai, kínai, német (vagy bármilyen) makrogazdasági adat, ami akkorát mozgatna a világ tőkepiacain, mint az EKB első emberének, Mario Draghinak a szavai. A július eleji kamatdöntést követő kommentek, és a hónap során tett kijelentései alapvetően pozitívan hatottak a befektetők hangulatára, ennek megfelelően tovább tartott a jókedv a világ tőkepiacain júliusban.
  • Cselhez folyamodnak a német autógyártók

    Németországban 5 százalékkal zsugorodott júliusban az új gépkocsik piaca, a regisztrált új autók száma 248 ezerre csökkent. Az év első hét hónapjában 1,88 millió új autót helyeztek forgalomba, nagyjából ugyanannyit mint egy évvel korábban.
  • Elmarad a bónusz: a cég veszteségéért fizet a vezérigazgató

    Lemondott idei bónuszáról a BHP Billiton bányatársaság vezérigazgatója azt követően, hogy az idei évben több mint 3 milliárd dollárt kénytelen leírni veszteségként az általa vezetett vállalat, elsősorban egy másfél éve vásárolt palagázmező átértékeléséből fakadóan - számol be a Financial Times.
  • Válságban is virágzik Hajdúszoboszló

    Gyarapszanak a kereskedelmi szálláshelyek Hajduszoboszlón, ami nem véletlen, hiszen a város továbbra is a második legnépszerűbb fürdőhely Magyarországon, tavaly mintegy egymillió vendégéjszakát regisztráltak, az első félévi adatok szerint pedig idén is elérhetőnek látszik ez a szint.
  • Bill Gross: egy hete van Európának

    A világ legnagyobb kötvényalapjának kezelője, Bill Gross szerint, ha az Európai Központi Bank egy héten belül nem dönt a periféria országok kötvénypiacain a beavatkozásról, akkor piac egy része és a Pimco elveszítehti bizalmát az olasz és spanyol kötvényekben. 
  • Berobbant a Toyota

    A  japán járműgyártó óriási nyereségemelkedéssel zárta a júniussal végződött negyedévet, miközben feljavította az idei eladási adatait. A cég adózás utáni eredménye 290,3 milliárd jen (3,7 milliárd dollár) lett az egy évvel korábbi 1,1 milliárd jen profit után.
  • Egyre mélyebben a lej

    A Román Nemzeti Bank pénteki 6481 lej/euró árfolyama szerint történelmi mélypontra süllyedt a lej, annak ellenére, hogy a központi bank euró eladásával megpróbálta fékezni az értékcsökkenést.
  • Moody's: továbbra is negatív a magyar bankrendszer kilátása

    Továbbra is negatív a magyar bankrendszer kilátása, tekintettel a folyamatosan gyenge működési környezetre, az eszközminőség folytatódó romlására, valamint a jövedelmezőséget, a finanszírozást és a tőkeellátottságot változatlanul terhelő nyomásra - közölte pénteken a Moody's Investors Service.