Amirõl a ma szól

  • Székely gazdáké lett a székelykeresztúri tejüzem

    Nem mindennapi vállalkozásba fogott mintegy ötszáz, Székelykeresztúr és Székelyudvarhely környékén élő tejtermelő család: kétéves előkészítés után sikerült megvásárolniuk a 2010-ben bezárt keresztúri vajgyárat, ami közel száz új munkahelyet és a jövedelem növekedését jelenti a térség lakóinak.
  • Visszahív 1,5 millió autót a Toyota

    Hozzávetőlegesen 778 ezer darab, az USA-ban 2006-tól 2011-ig értékesített RAV4 SUV és a 2010-es Lexus HS 250h típusú autókat érint az önkéntes visszahívás. A gyártó szerint a hátsó felfüggesztés karjának nem megfelelő illesztése balesetveszélyt okozhat.
  • Csehország: két évtized, négyszeres jólét

    Megnégyszereződött a cseh háztartások átlagos jövedelme az önálló Cseh Köztársaság megalakulása (1993) óta - derül ki abból a kiadványból, amelyet az évforduló alkalmával jelentetett meg a cseh munkaügyi és népjóléti minisztérium.
  • Sógor a jó üzlet titkairól az Ifjúsági Üzleti Programon

    Hétvégéig tart Csíkszeredában a XII. Ifjúsági Üzleti Program (IÜP), amelyre Erdély különböző részeiről érkeztek a fiatalok. A pályaválasztás előtt állóknak szóló felkészítő programsorozaton, szerdán Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő tartott előadást, ahol a jó üzlet titkairól, a kapcsolati háló fejlesztéséről és a továbbképzés fontosságáról beszélt.
  • Csökkenti téli járatainak számát a Cseh Légitársaság

    Csökkenti a téli repülési időszakban járatainak számát a cseh légitársaság (CSA) - közölte Jirí Marek, a CSA kereskedelmi és marketing alelnöke prágai sajtótájékoztatóján. Míg a tavalyi téli időszakban a CSA 34 ország 54 városába repült, a következő télen már csak 30 ország 41 városával lesz légi összeköttetés.
  • Megerősítette Németország 'AAA' besorolását az S&P

    A Standard & Poor's hitelminősítő csütörtökön megerősítette Németország 'AAA' besorolását.Korábban egy másik nagy hitelminősítő, a Moody's a német 'AAA' besorolását stabilról negatívra módosította.
  • Csíki Játékszín: nyit a pénztár

    Augusztus elsején, azaz holnap nyit a Csíki Játékszín jegypénztára és ezzel kezdetét veszi az új évadra szóló színházbérletek árusítása.
  • Mesterségek ünnepe és kenyérszentelés Buda várában

    A magyar fővárosban régi, ritka mesterségek lesznek a főszereplői az idei, 26. Mesterségek Ünnepének, amelyet augusztus 17. és 20. között rendeznek meg a Budavári Várban.
  • Vér fog folyni! – ígérik a fesztiválszervezők

    A Nosferatu és a Kill List című alkotásokat is vetíteni fogják a Telehold Horror és Fantasztikus film Fesztiválján, amelyet a Szeben megyei Berethalom településen szerveznek augusztus 16-a és 19-e között.
  • Könyv és vándortárlat Thorma János emlékére

    Thorma János élete és munkássága című előadásra és könyvbemutatóra kerül sor augusztus 8-án, szerdán délután 18 órai kezdettel Kolozsváron, az Agapé szálloda Heltai termében. Nagybányán, a festő egykori lakhelyén pedig augusztus 9-étől megtekinthető a THORMA. Thorma János (1870 – 1937) nemzetközi vándorkiállítás kollekciójának 30 darabja.
  • Antonescu: társadalmi zavargások jöttek volna

    Súlyos társadalmi zavargások színhelyévé vált volna Románia az ősz folyamán, ha nem tartották volna meg a referendumot – állítja Crin Antonescu. Az ideiglenes államfő szerint az általa előrevetített őszi tüntetések is a lej értékének zuhanásához vezettek volna.
  • A kolozsvári CFR leiskolázta legfőbb riválisát

    Erődemonstrációt tartott szombaton este a  bajnok Kolozsvári CFR 1907 azzal, hogy a fellegvári stadionban 3-0-ás kiütéses verességet mért a FC Vaslui együttesére. A vasutasok önbizalmat növelő játékkal rukkoltak elő libereci kiszállásuk előtt, ahol itton szerzett 1-0-ás győzelmüket kell megvédeniük a Slovan ellen.
  • Magyar dal napjával kezdődik a Sziget fesztivál

    Az ötödik magyar dal napjával a mínusz kettedik napon, vasárnap megkezdődik a 20. Sziget fesztivál: a Presser Gábor által megálmodott eseményt négy év után tartják ismét az óbudai Hajógyári-szigeten, ahol a nagyszínpadon 12 órától 23 óráig folyamatosan váltják egymást a fellépők.
  • Szerda estig viharok várhatók

    Az Országos Meteorológiai Intézet (ANM) előrejelzése szerint szerdán este 21 óráig az ország nyugati, központi, északi és északkeleti régióiban fokozott légköri instabilitásra lehet számítani.
  • Becsődölt egy légitársaság: 130 ezer utas maradt hoppon

    Felszámolják a lengyel OLT Express-csoport légitársaságait, amelyeknek a Polgári Légiközlekedési Hatóság (ULC) visszavonta a koncesszióit - adta hírül szerdán a PAP lengyel hírügynökség. Az OLT Express Regional fapados légitársaság már pénteken felfüggesztette járatait és csődvédelmet kért, a charterjáratokat indító OLT Express Poland ugyanezt kedden tette meg.
  • Ki állítja össze és ki kerül fel a választói listára?

    Victor Ponta kormányfő felkérte a polgármestereket, kezdjék el aktualizálni a szavazólistákat annak érdekében, hogy a kormány át tudja küldeni az Alkotmánybíróságnak a kért adatokat. Hozzátette: azért hárul ez a feladat a helyi hatóságokra, mert az INS nem tudja augusztus 31-ig feldolgozni a népszámlálási adatokat.
  • Testületileg lemondtak Patapieviciék

    Testületileg lemond a Román Kulturális Intézet (ICR) vezetősége – jelentette be az intézmény igazgatója.
  • Tábor, színház és buli a hétvégén

    Közel 450 fiatal vesz részt Magyarsároson a hétvégi színházi találkozón, amelyet az ODFIE szervez. Az idei rendezvényre az előzetes bejelentkezések alapján közel négyszázötven fiatalt várnak 17 településről.
  • „Lappangó" Munkácsy-képet mutattak be Szegeden

    Évtizedekig lappangó, a széles nyilvánosság előtt ismeretlen Munkácsy-képet mutatott be Pákh Imre műgyűjtő pénteken a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.
  • Borbély: a bizonytalanság senkinek sem használ

    A román pártok politikai csatározásának folytatására számít Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, miután az alkotmánybíróság elhalasztotta a döntést az államfő leváltásáról rendezett vasárnapi népszavazás érvényességéről. A poltiikus az Erdély Televízió vendégeként értékelte a belpolitikai helyzetet.