Amirõl a ma szól

  • BL: a ráadásban úszott el a DVSC győzelme

    A továbbjutás szempontjából óriási jelentőségű döntetlen játszott a Debreceni VSC a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A hajdúságiak a sokkal esélyesebbnek tartott BATE Boriszovval remiztek idegenben Ibrahima Sidibe két góljával. 
  • Alkotmánybíróság: 6-3 vagy 3-6?

    Lélegzetüket visszafojtva várják Traian Băsescu hívei és ellenségei az Alkotmánybíróság határozatát. A taláros testület szerda koradélután gyűlt össze azt eldönteni, hogy a Băsescu leváltására kiírt referendum érvényes volt-e. Mindeközben a felek nyomásgyakorlásnak minősülő kijelentéseket tesznek.
  • A pápa Romániában: ismét csak az ortodoxokhoz jön?

    Válaszul a már évekkel ezelőtt megfogalmazott felkérésre, XVI. Benedek pápa hamarosan Romániába látogat. Mint ismert, legutóbb 1999-ben II. János Pál járt országunkban, akkor a hatóságok látványosan távol tartották a római-katolikus hívők több mint felét adó magyar liturgikus nyelvű gyulafehérvári érsekségtől.  
  • Önmaguknak feleselő államfők a referendum előtt

    Az egymás elleni acsarkodás, a hátmögötti áskálódás, a megszegett ígéretek mellett a román politikusra az is jellemző, hogy ha kell, bátran ellentmond – önmagának is.
  • Piaci pletykák: kínai kézre kerülhet a Nokia

    Hatalmasat ugrott a Nokia árfolyam a szerdai kereskedésben, az értékpapírok 11 százalékkal kerültek feljebb, miután a társasággal kapcsolatban felvásárlási spekulációk láttak napvilágot. A CNBC üzleti csatorna tudósítása szerint egy kínai technológiai óriás, a Lenovo érdeklődik a finn mobilgyártó iránt.
  • Veszélyben az egyetlen felvidéki magyar egyetem státusa

    A szlovák oktatási tárca által leminősítésre jelölt révkomáromi Selye János Egyetem (SJE) kérni fogja, hogy fennállása 14. évéig hagyják ki az akkreditációs folyamatból, ha nem kapja meg az akkreditációs feltételek teljesítésére kért türelmi időt.
  • BL: meddig pöfékel a kolozsvári Mozdony?

    Várhatóan félig üres lelátók előtt lép pályára szerda este 21.45-kor a kolozsvárri CFR 1907 és a cseh Slovan Liberec a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. A felvezető sajtótájékoztatón Ioan Andone, a vasutasok vezetőedzője bevallotta, tart a cseh bajnok gólerősségétől, ezért 0-0-ás döntetlennel is elégedett volna.
  • Felismeri a burgaszi merénylőt?

    A bolgár hatóságok közzétették a július 18-i burgaszi merénylet feltételezett elkövetőjének fantomképét. A támadásban a rejtélyes merénylőn kívül öt izraeli turista és a bolgár buszvezető halt meg. A férfiról egyelőre semmit sem lehet tudni.
  • BEC: érvénytelen volt a referendum

    Érvénytelen volt az államfő leváltására kiírt referendum, ugyanis a Központi Választási Iroda (BEC) végleges adatai szerint csak a szavazati joggal rendelkezők 46,24%-a voksolt vasárnap. Traian Băsescu csak akkor térhet vissza a Cotroceni-palotába, ha a szerdán összeülő alkotmánybíróság is hitelesíti az eredményt.
  • Mit hoz(hat) a Nemzetközi Valutaalap Romániának

    A Nemzetközi Valutaalap mostani romániai tárgyalássorozata alkalmával a legkényesebb kérdést minden bizonnyal az alapvető élelmiszer-termékek hozzáadott értékadójának csökkentése jelenti majd.
  • Adócsalás a Hungaroringen

    Közel 250 ezer lej értékben bírságolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a Hungaroringen, a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon - közölte a hatóság szerdán.
  • Tovább emelkedett a munkanélküliség Európában

    Az egymást követő harmadik hónapban változatlan maradt az infláció az eurózónában, miközben a munkanélküliség újabb történelmi csúcsot ütött − közölte kedden az Eurostat.
  • Referendum: 20 órakor 37,67 %-os részvétel

    A választókorú lakosság 37,67 százaléka adta le szavazatát 20 óráig a Traian Băsescu felfüggesztett államfő leváltására kiírt népszavazáson. A vidéki lakosság átlag 42,23, a városi átlag 34,33 százaléka élt szavazati jogával. Továbbra is a déli megyékben a legmagasabb, Erdélyben pedig a legalacsonyabb a részvétel.
  • BEC: 45,92 százalékos volt a részvétel

    A választókorú lakosság 45,92 százaléka adta le szavazatát 23 óráig, urnazárásig a Traian Băsescu felfüggesztett államfő leváltására kiírt népszavazáson. A vidéki lakosság átlag 51,61, a városi átlag 41,76 százaléka élt szavazati jogával. A Hargita megyeieknek mindössze 11,56 százaléka vett részt a referendumon.
  • Băsescu köszönetet mondott a magyaroknak

    „A Központi Választási Iroda megerősítette: a referendum érvénytelen volt. Ez azt jelenti, hogy a románok egy alkotmányosságon nyugvó országra adták le szavazatukat" – jelentette ki a BEC urnazáráskor becsült adatainak közlése után hétfő hajnalban a felfüggesztett államfő.
  • Félhivatalos: Băsescu visszatérhet hivatalába

    Várhatóan újra elfoglalhatja hivatalát Traian Băsescu, mert a Központi Választási Iroda hétfői közlése szerint mindössze 46,23 százalékos volt a részvétel a referendumon. Victor Ponta kormányfő tudomásul vette az eredményt, és a magyarokat is okolja az államfő leváltási kísérletének kudarcáért. Cikkünk frissül.
  • Ponta: Antonescunak nincs amiért lemondania

    A miniszterelnök szerint a választók vasárnap kategorikus ítélet mondtak Traian Băsescu felett, és nem tartaná méltányosnak, hogy Crin Antonescu ideiglenes államfő – korábbi ígéretéhez híven – visszavonuljon a politikától, a vesztes Băsescu pedig visszatérjen az elnöki hivatalba.
  • Vasile Blaga: a PDL kész a párbeszédre

    A Demokrata Liberális Párt (PDL) párhuzamos számlálása szerint a választók 46,26 százaléka vett részt vasárnap az államfő leváltását célzó referendumon. Az adatokról Vasile Blaga számolt be hétfőn délben.