Amirõl a ma szól

  • Avartűz lobbant fel a magyar-román határon

    Avartűz pusztított a magyar-román határon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Komlódtótfalu és a Szatmár megyei Óvári térségében csütörtökön; a lángokat a két ország tűzoltói közösen fékezték meg. 
  • Levegő után kapkodnak az olasz vállalatok

    Száznegyvenegy közepes és nagyvállalat megmentéséről tárgyalnak az olasz szakszervezetek a kormánnyal - számolt be a Corriere della Sera napilap hétfői száma.
  • Székely búza is lesz a Nemzet Kenyerében

    Tavalyhoz hasonlóan, idén is küldenek búzát az új termésből Székelyföldről Pécsre, az augusztus 11-ei Összeöntés Ünnepére, valamint az augusztus 20-i Nemzet Kenyere Ünnepére.  A kezdeményezés egyik kedvezményezettje - a tavalyi évhez hasonlóan - a Dévai Szent Ferenc Alapítvány lesz.
  • Római kori kincsek útja Pannóniából Magyarországra

    Zelnik István nem vonja kétségbe a magyar állam Seuso-kincsek fölötti tulajdonjogát, és Szőcs Géza volt kulturális államtitkárral állapodott meg arról, hogy saját felelősségére megkísérli a kincsek hazahozatalát.
  • Kína fokozza az „elszigetelt” feszültségeket ?

    A kínai külügyminiszter-helyettes a hét végén hivatalában személyesen is kifejezte országa „határozott tiltakozását" az Egyesült Államok pekingi missziója helyettes vezetőjének, amiért Washington bírálta Kínát a dél-kínai-tengeri katonai helyőrség létrehozása miatt.
  • „Kopogtat” az IMF: adós, fizess!

    A Nemzetközi Valutaalaptól, valamint az Európai Bizottságtól és a Világbanktól felvett kölcsönök törlesztésének matematikája egyszerű – sokkal nehezebb feladat lesz viszont a pénzt előteremteni, olyan körülmények között, amikor az állampénztár közismerten üres.
  • Lemondtak a belügyért felelős miniszterek

    Lemondott tisztségéből hétfőn reggel Ioan Rus belügyminiszter és Victor Paul Dobre közigazgatási tárcavezető. Mindeközben az alkotmánybíróság arra hívta fel a kormány figyelmét, hogy „csak" a szavazati joggal rendelkezők listájának frissítését, nem pedig az állandó választói névjegyzék aktualizálását kérte.
  • Ötnapos hőségriadó lépett életbe Magyarországon

    Akár 39 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet Magyarországon a következő öt nap alatt, amely időszakra hőségriasztás léptetett életbe a tiszti főorvos. A hőség várhatóan jövő hétfőn tetőzik. Az UV-B sugárzás maximuma pénteken is elérheti a nagyon erős szintet, ami azt jelenti, hogy már 15-20 perc alatt is le lehet égni.
  • Az EB kivár és nyugalomra int

    Változatlan az Európai Bizottság álláspontja a romániai helyzettel kapcsolatban: Brüsszel az alkotmánybíróság döntésének halasztástól függetlenül megvárja a taláros testület ítéletét, mielőtt bármit is lépne.
  • Csak magyar állampolgárként halt meg Tamás Anikó

    67 éves korában pénteken váratlanul meghalt a felvidéki Tamás Anikó, akit 101 éves édesanyjával, Tamás Ilonka nénivel együtt fosztottak meg állampolgárságától a pozsonyi hatóságok azt követően, hogy nyilvánosan felvállalták a magyar állampolgárság megszerzését.
  • A szerb elnök megkegyelmezett a Toroczkai miatt elzárt magyar újságírónak

    Kegyelemben részesítette Tomislav Nikolic szerb államfő Sass László vajdasági magyar újságírót, akit Szerbiában elzárásra ítéltek Toroczkai Lászlónak, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetőjének személyiségi jogait sértő korábbi írása miatt.
  • Romney mellé állt a pornókirálynő Jenna Jameson

    Nagyon várom már, hogy újra republikánus elnök kerüljön a Fehér házba, nyilatkozta Jenna Jameson, minden idők legnagyobb pornósztárja a CBS amerikai tévének egy San Francisco-i éjjeli szórakozóhely megnyitóján.
  • Lövöldözés egy amerikai szikh templomnál

    Hét ember meghalt vasárnap egy szikh templomnál történt lövöldözésben a Wisconsin állambeli Milwaukee külvárosában - közölte a helyi rendőrség.
  • Obama eddig 400 millió dollárt költött a kampányra

    Barack Obama amerikai elnök a tavalyi év kezdetétől idén június 30-ig 400 millió dollárt költött az újraválasztási kampányára, ebből 86 milliót televíziós politikai hirdetésekre fordított - írja a hétfőn megjelenő The New York Times.
  • A Batman-gyilkost közveszélyesnek tartotta pszichiátere

    Aggasztotta páciensének viselkedése azt a pszichiátert, aki James Holmest kezelte - közölte jól értesül forrásokra hivatkozva a CNN. Holmest azzal vádolják, hogy a Colorado állambeli Aurorában egy mozielőadáson agyonlőtt 12 embert, további 58-at pedig megsebesített.
  • Magyarország segíti a szír gyerekeket

    A Szíriában kialakult súlyos helyzet megoldása iránti humanitárius elkötelezettség jegyében Magyarország 25 ezer euróval támogatja az UNICEF sérült gyermekek számára biztosított mentális egészségügyi és rehabilitációs programját.
  • A talárosok nem akarnak „mini-népszámlálást”

    Átiratban hívta fel a kormány figyelmét az alkotmánybíróság arra, hogy nem kell újra megszámolni a szavazati joggal rendelkező román állampolgárokat. A taláros testület hétfői közleménye szerint „csak” azt kérte a hatóságoktól, hogy frissítse az állandó választói névjegyzéket, amely alapján megszervezték a július 29-i népszavazást.