Amirõl a ma szól

  • Elutasították a sorkatonaság eltörlését az osztrákok

    Elutasította a sorkatonai szolgálat eltörlését az osztrákok többsége a vasárnap megrendezett népszavazáson az előzetes eredmények szerint. A szavazóhelyiségből kilépők megkérdezésén alapuló felmérés szerint a választójoggal rendelkezők 60 százaléka a sorkatonaság fenntartására szavazott, míg 40 százalék pártolta a teljes egészében hivatásos hadseregre való átállást. Ugyanezt az eredményt mutatták a hivatalos részeredmények is a szavazatok 55 százalékának feldolgozása után.
  • A huszadik század víziója - mozgásszínházban

    Franz Kafka, David Lynch és Terry Gilliam szelleme elevenedik meg a sepsiszentgyörgyi M Studió A per című mozgásszínházi előadásában.
    A hasonló című Kafka-regény a XX. század egyik legnagyobb víziója: A per.
  • Vizes vb: a Benedek-csapat összekerült a szerbekkel - sorsolás

    A magyar férfi vízilabda-válogatott egy csoportba került Szerbiával a július 22. és augusztus 3. között rendezendő 15. vizes vb-n. Benedek Tibor együttese még Ausztráliával és Kínával találkozik a csoportkörben. Női csapatunk az olaszokat kapta a brazilok és a kazahok mellett.
  • Nőügy miatt ölték meg az óbecsei 17 éves magyar fiút?

    Az óbecsei, illetve az újvidéki rendőrség vizsgálja a vasárnapra virradó éjjel Óbecsén történt brutális gyilkosság körülményeit.
  • A prágai nemzeti színház társulatát várják Kolozsvárra

    Samuel Beckett születésének napján, április 13-án láthatja a kolozsvári közönség a drámaíró egyik leghíresebb darabját, a Godot-ra várva című előadást, amelyet a Prágai Nemzeti Színház hoz el a kincses városba.
  • Idén kevesebb a szabálytalankodás a Szigeten

    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eddigi ellenőrzési tapasztalata szerint kevesebb a szabálytalanság a Szigeten, mint a megelőző években.
  • Arafat: hamarosan beszerzik az újszülötteknek járó vakcinákat

    Az Egészségügyi Minisztérium sürgősségi intézkedéssel hamarosan beszerzi a hónapok óta hiánycikként szereplő pentavalens (ötkomponensű) vakcinákat – nyilatkozta szerdán Raed Arafat egészségügyi államtitkár.
  • Petraeus egyik nője egy másik tábornokkal is kavart

    Immár az amerikai hadsereg másik sztárparancsnoka, a NATO főparancsnoki posztjára is esélyesnek tartott John Allen is belekeveredett a CIA igazgatói posztjáról már lemondott David Petraeus tábornok szexbotrányába. Allen azzal a Jill Kelley-vel folytatott kiterjedt, intim levelezést, aki zaklatásért feljelentette Petraeus szeretőjét, Paula Broadwellt. És bár erre konkrét bizonyíték még nincs, az amerikai sajtó azt is tényként kezeli, hogy Kelley és Petraeus is szeretők voltak.
  • Macedón zászlókat égettek Albániában

    Tojásokkal és műanyag poharakkal dobálták meg pénteken Nikola Gruevszki macedón miniszterelnök gépkocsiját Tiranában, és ottani látogatása ellen tiltakozva macedón zászlókat is égettek az albán fővárosban.
  • Vérrög miatt kórházba szállították Hillary Clintont

    Kórházba szállították vasárnap Hillary Clinton leköszönő amerikai külügyminisztert New Yorkban, miután egy orvosi vizsgálaton vérrögöt fedeztek fel a szervezetében.
  • Agyonlőttek négy húszéves nőt egy tulsai lakásban

    Négy fiatal nő meggyilkolása miatt nyomoz a rendőrség az oklahomai Tulsa városában. A Tulsa World cikke szerint a rendőröket hétfő délután riasztották, miután valaki fölfedezte a holttesteket a Fairmont Terrace nevű lakótömb egyik lakásában.
  • Kolonics Györgyről nevezték el a Gubacsi víziközpontot

    A 2008-ban elhunyt kétszeres magyar olimpiai bajnok Kolonics Györgyről nevezték el a csepeli Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központot. A névtáblát a legendás kenus szüleinek jelenlétében volt edzője, Ludasi Róbert avatta fel pénteken.
  • Interneten is elérhetők a Vatikáni Könyvtár legbecsesebb kincsei

    Már az interneten is olvashatók a Vatikáni Könyvtár páratlan értékű kéziratai: elsőként 256 kódexnek készült el a digitális változata.
  • Celtic-Juve, Valencia-PSG a BL keddi műsorán

    A téli szünet után az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A nyolcaddöntő első mérkőzésein kedd este a Celtic a Juventust, míg a Valencia a Paris Saint-Germaint fogadja.
  • PDL-tisztújítás: harmadszor is fellebbez Elena Udrea

    Nem lehet már változtatni a Demokrata Liberális Párt (PDL) tisztújításának eredményén, a párt elnöke Vasile Blaga marad – jelentette ki az EuropaFM-nek vasárnap este a szavazatszámláló bizottság elnöke.
  • Eladó a Blue Air, a román fapados légitársaság

    A Blue Air fapados légitársaság eladásáról döntött csütörtökön a vállalat alig egy napja kinevezett igazgatótanácsa és a vállalat többségi tulajdonosának felszámolását felügyelő biztos. Az ajánlatokat és a bankgaranciát igazoló dokumentációt április 20-ig lehet benyújtani.
  • Gróf Bánffy Miklós hagyatéka Csíkban

    Nyolcadik állomásához érkezett a gróf Bánffy Miklós életpályáját bemutató vándorkiállítás, amelyet ezúttal a Csíki Székely Múzeum Kossuth utcai galériájában nyitottak meg. A kiállítás bemutatja Bánffy könyvillusztrátori munkásságát, láthatóak a karikatúrái, de a látogató a bonchidai Bánffy-kastély múltjába és jelenébe is betekintést nyerhet.
  • Lopják a régi könyveket az olasz könyvtárakból

    Év eleje óta hatezer értékes könyv tűnt el az olaszországi könyvtárakból. Jól fizető gyűjtők rendelik meg ellopásukat vagy interneten értékesítik az évszázados könyveket.
  • A héten indul az influenza elleni oltáskampány

    A hét folyamán országos szinten elkezdődik az egészségügyi minisztérium influenza elleni, ingyenes oltáskampánya – tájékoztatott a szaktárca hétfőn kiadott sajtóközleményében. A minisztérium egymillió vakcinát vásárolt, amelyeket a napokban osztanak szét.