Amirõl a ma szól

  • Berényi: áttörés hozott az EPP bukaresti kongresszusa

    Fontos áttörésnek értékeli a Magyar Közösség Pártja (MKP), hogy bekerült az Európai Néppárt (EPP) programjába az őshonos kisebbségek identitásának védelme, és az a célkitűzés, hogy a kisebbségvédelem épüljön be az európai uniós jogba - mondta az MTI-nek a bukaresti EPP konferencián elért eredményeket ismertetve Berényi József, az MKP elnöke pénteken.
  • Sikeres volt az ETV karácsonyi gyűjtése

    Mintegy 40.000 lej gyűlt össze az Erdélyi Magyar Televízió (ETV), valamint Simon Ildikó és csapata által közösen szevezett karácsonyi gyűjtés során, amellyel a Reménység a Leukémiás és Daganatos Gyermekekért Egyesületet támogatják. Az adományt a televízió képviselői december 19-én, szerdán nyújtották át az egyesületnek, az összeget speciális gyógyszerek megvásárlására és a marosvásárhelyi II.-es számú Gyerekgyógyászati Klinika otthonosabbá tételére szánják.
  • Az Antena 1 nyerte a nézettségi versenyt szilveszterkor

    Zsinórban tizenharmadszor nyerte meg az új évben az Antena 1 a hazai adók szilveszteri műsorainak nézettségi versenyét. Dan Negru „Revelionul bate ghinionul” (A szilveszter felülmúlja a balszerencsét) című show-ját percenként 2,1 millió személy nézte az óév estéjén 21.35-2.00 óra között.
  • Csíki sikerdarab a Magyar Kultúra Napján és a Kossuth Rádióban

    Január 22-e a Magyar Kultúra Napja. Százkilencven évvel ezelőtt, 1823-ban ezen a dátumon fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt.
  • Szép Zoltán nyerte a Maros-kupa sífutó versenyt

    Szép Zoltán, a Marosvásárhelyi Rádió sportszerkesztője nyerte a hétvégén a marosvásárhelyi régi repülőtéren szervezett Maros-kupa sífutó versenyt.
  • Az RMDSZ feljelentette Radu Banciu műsorvezetőt

    Az RMDSZ Mikó Imre jogvédelmi szolgálatához érkezett lakossági észrevétel alapján feljelentést tesz Radu Banciu televíziós műsorvezető ellen, aki szerdán a B1TV-n csatornán sugárzott „Lumea lui Banciu”című műsorát rágalmazó, propagandisztikus, magyarellenes retorikára élezte ki, ezzel pedig nyíltan támadta az erdélyi magyarságot, gyűlöletre uszítva a többségi lakosságot – közölte szerda este Kovács Péter főtitkár.
  • Gerendás Péternek elege van a zsidózásból, emigrál

    Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző vasárnap délután a Facebookon jelentette be, hogy elköltözik Magyarországról, bár azt még nem tudja, pontosan hova.
  • Győzelemre állnak az izraeli honlapok a hackerek ellen

    Ellenállnak az izraeli kormányzati honlapok a hackerek folyamatos támadásainak az Anonymus csoport vasárnapra meghirdetett kibercsatájában. Kormányközeli izraeli hackerek ellentámadásba lendültek és feltörték az OpIsrael szerverét, ahova kitűzték a zsidó állam zászlaját.
  • Még Băsescut is lehallgatják néha az ügyészek

    Az államfő és Sorin Blejnar közötti telefonbeszélgetés lehallgatási jegyzőkönyve is szerepel az adóhatóság (ANAF) volt vezetőjének bűnvádi dossziéjában. A korrupcióellenes ügyészségtől származó dokumentumot a money.ro portál közölte péntek este.
  • Törvényalkotási rekordot döntött idén a magyar Országgyűlés

    A rendszerváltás óta idén fogadta el a legtöbb, 225 törvényt az Országgyűlés, tízzel többet, mint az előző évben. Az elfogadott törvények közül 155-öt a kabinet, 66-ot kormánypárti képviselők terjesztettek be, négyet pedig parlamenti bizottságok - derül ki az Országgyűlés Sajtószolgálatának adataiból.
  • Három földrengéssel köszöntött be az új év Vranceában

    Háromszor is rengett a föld az új év első napján Vrancea térségében – tájékoztatott kedden este az Országos Földtani Intézet.
  • Picasso-tárlat nyílik Zágrábban

    Nem csak tengerparti nyaralás céljából érdemes idén Horvátországba látogatni: a festőművészet szerelmeseit, a kultúrturistákat valóságos csemege várja február 14-étől Zágrábban. Pablo Picasso 56 festményét és több szobrát állítják ki a Klovicevi dvori Galériában.
  • Australian Open: Viktorija Azarenka megvédte címét

    A címvédő fehérorosz Viktorija Azarenka nyerte a női egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a szombati döntőben kiélezett mérkőzésen, három játszmában győzött a kínai Li Na ellen.
  • Kelemen Pontához: fékezd meg a magyarellenes retorikát

    A magyarellenes retorika megfékezését kérte Kelemen Hunor szövetségi elnök Victor Ponta miniszterelnöktől, akivel kedden találkozott.
  • Orbán: nem időszerű az önkényuralmi jelképek tiltásának feloldása

    Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint amíg egy olyan ember is él Magyarországon, akit a diktatúra jelképét viselők hurcoltak el vagy kínoztak meg, addig az ilyen jelképek tiltásának feloldása nem időszerű, és szemben áll mindazzal, amit az alaptörvény emberi méltóságként határoz meg. A Terror Múzeumnál Erdő Péter bíboros mécsest helyezett el Mindszenty József emléktáblájánál.
  • Női kézi BL: csoportelsőként elődöntős a Győr

    A hátralévő két középdöntős forduló eredményeitől függetlenül már biztosan csoportelső - és így elődöntős - a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután szombaton 30-24-re legyőzte a vendég Larvikot.
  • Philip Gordon: az államfő leváltásának egyetlen eszköze van

    Az Egyesült Államok továbbra is figyelemmel kíséri a romániai politikai helyzetet – jelentette ki egy washingtoni sajtótájékoztatón Philip Gordon, az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkára.