Amirõl a ma szól

  • Erős játékosok gazdagítják a Sepsi SIC női kosárlabdacsapatot

    Kialakult a Sepsi SIC női kosárlabdacsapat végleges játékos kerete, miután a sepsiszentgyörgyi sportklub leigazolt egy szerb és egy bosnyák játékost is.

  • Térfigyelő kamerával segíti a rendőrséget a vásárhelyi EMNT

    Kamerát szereltetnek a frissen felújított homlokzatra az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezetének épületére, hogy ezzel is segítsék a bűnüldöző szervek munkáját – jelentette be Kirsch Attila és Cseh Gábor a honosítási iroda vezetője, illetve az EMNT Maros megyei elnöke.

  • Újabb országos melegrekord dőlt meg Magyarországon

    Csütörtök délután a budapesti és az országos magyarországi melegrekord is megdőlt: Újpesten 40, Győr-Likócson 40,6 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

  • Regisztrációs útbaigazítás az EMNT-irodákban

    A kettős állampolgársággal rendelkező személyek magyarországi regisztrációja pártlistákra való szavazásra jogosít fel, illetve a különböző népszavazásokon is kifejthetik véleményüket azok a Magyarország határain kívül élők, akik magyar állampolgársággal is rendelkeznek.

     
  • PMN: érkezik a Tankcsapda!

    Szatmárra jön a Tankcsapda a Partiumi Magyar Napokon. Ez a név már önmagában eladná magát, s mérget vehetnének rá a rajongók, hogy olyan bulit kapnak a PMN-n, hogy másra szinte szükség sem lenne ahhoz, hogy még télen is ezt emlegessék. Magyarország egyik legkomolyabb együtteséről van szó, amely egyben a legnépszerűbb rockbanda is. Nem csoda tehát, ha a szatmári rajongók szívesen veszik, ha élőben adnak nagykoncertet.

  • A digitális város megvalósítása érdekli a koreaiakat

    Szöuli küldöttség érkezett Marosvásárhelyre, hogy informatikai és kommunikációs befektetési lehetőségek iránt érdeklődjön. A dél-koreai vendégek a polgármesteri hivatalban egy előtanulmány elkészítésében egyeztek meg a marosvásárhelyi elöljárókkal a DigitalMures elnevezésű projekt érdekében.

  • Megoldatlan probléma Marosvásárhely szemete

    Maros megye legnagyobb hulladéktermelő településéért, Marosvásárhelyért aggódik Ciprian Dobre tanácselnök, aki pihenőszabadsága megkezdése előtt egy nappal arról számolt be többek közt a sajtónak, hogy a Maroskeresztúr közégbe, Kakasd határába tervezett szelektáló állomás még mindig nem működik.

  • A célkitűzéseit nem teljesítő Anzsi darabra eladja sztárjait

    Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala hivatalos közleményben jelezte, hogy miután a csapat nem érte el a kitűzött célokat, több futballistát is átadólistára tesznek. Spanyol sajtóhírek szerint a világ legjobban kereső játékosát, Samuel Eto'ó-t már ki is szemelte a Chelsea.

  • Mobiltelefon könnyíti az otthon gondozást több erdélyi megyében

    Nyolcadik hónapjához érkezett az a projekt, amelyet a gyulafehérvári Caritas indított közösen a romániai Vodafone Alapítvánnyal, amely keretében 150 készüléket osztottak ki az idős és beteg gondozottaik között.

  • Te megfejtetted már személyi számod rejtélyeit?

    Az első kilenc számjegyéről személyi számunknak (CNP) még legtöbben tudjuk, hogy mit jelölnek, az utolsó négyről azonban már lényegesen kevesebb a jó tipp. Sokan már a csoportosítást sem találják el, vagyis hogy az utolsó számjegy és az előtte lévő három bír külön jelentéssel. A hármast véletlenszerűen, az utolsó jegyet kiszámíthatóan kapjuk.

  • Az iskolakezdés napján lesz tej és kifli Maros megyében

    Azt ígéri a Maros megyei önkormányzat elnöke, hogy a tanév első napján már lesz tej és kifli a kisiskolások asztalán a megyében.

  • A National Geographic magyar fotóst is díjazott (GALÉRIA)

    A National Geographic Traveler fotópályázatára több mint 15 ezer fotót küldtek be profi és amatőr fényképészek, ebből választották ki azt a 11 fotóst, akik az idei pályázat nyertesei lettek. Van köztük egy magyar is.

  • Százával szünteti meg a kormány a minisztériumi állásokat

    Több mint fél ezer állást szüntet meg a Környezetvédelmi Minisztériumban és az alárendeltségébe tartozó intézményekben a kormány, írta csütörtökön az erdelyfm. Két nappal ezelőtt a kormány az oktatási minisztériumban is állásokat számolt fel. A tárcához tartozó intézményekben 247 munkahelyet szüntettek meg.

  • Orosz hackerek pár percre „megölték” Mihail Gorbacsovot

    Az utolsó szovjet elnök, Mihail Gorbacsov halálhírét keltették hackerek a RIA Novosztyi orosz hírügynökség német nyelvű Twitter oldalán. A hírügynökség perceken belül közbelépett és eltávolította a honlapjára szerda este felkerült hamis üzeneteket, amelyek arról tudósítottak, hogy Gorbacsov meghalt Jekatyerinburgban egy kávézóban, amikor egy független helyi politikussal találkozott – írta a France 24 francia hírportál csütörtökön.

  • Szigorítják a péktermékek eladásának szabályait

    Szeptembertől 75 ezer kereskedelmi egységnek tilthatják meg, hogy péktermékeket forgalmazzon, ha nem tesznek eleget néhány higiéniai és könyvelési feltételnek, tájékoztatott a kolozsvári rádió.

  • Újranyitották a látogatók előtt a parajdi sóbányát

    A július 30-adikai tűzvész után a parajdi sóbánya levegőjében még érezni a füstszagot, de a petrozsényi szakemberek mérései szerint normálisak az értékek arra, hogy a légzési rendellenességekkel küzdő páciensek folytathassák a kezelést. 

    Csütörtökön ingyenes a bányába való bejutás éppen azért, hogy az érintettek eldönthessék, folytatják-e vagy sem a kezelésüket.

  • Meghalt Duka-Zólyomi Árpád volt felvidéki EP-képviselő

    Életének 73. évében elhunyt Duka-Zólyomi Árpád nyugalmazott egyetemi tanár, atomfizikus, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) volt európai parlamenti képviselője - tudatta az MTI-vel az elhunyt családja csütörtökön.

  • Eddig kiadatlan Orson Welles-némafilmre bukkantak

    A filmet, amelynek címe Too Much Johnson, egy északkelet-olaszországi kulturális központban találták meg, pedig azt hitték, 1970-ben elpusztult Orson Welles madridi házának tüzében.

  • Határon túli és hazai amatőr színjátszók találkozója Zsámbékon

    A Határokon túli és hazai amatőr színjátszók XXI. találkozóját rendezi meg a Zsámbéki Színházi Bázis szombaton és vasárnap.