Amirõl a ma szól

  • Megoldódni látszik a kóboreb-probléma Háromszéken?

    A sepsiszentgyörgyi önkormányzat radikálisan változtatja a kóbor kutyákról szóló rendszerét, jelentette be Antal Árpád. A háromszéki megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatón kifejtette: megnehezíti a kóbor kutyák elleni „harcot”, hogy az országban nem létezik olyan törvénykezés, amely révén egységesen, határozottan és civilizáltan meg lehetne oldani a problémát. Egyes települések hiába találnak jó megoldásokat, ha nincs mindenhol egységes fellépés, nem lehet látványos eredményeket elérni ezen a területen.

  • Román–magyar kardcsörte helyett orosz házidöntő

    Sem Szilágyi Áronnak, sem pedig Tiberriu Dolniceanunak nem sikerült legyőznie orosz ellenfelét a Budapesten zajló vívó-vb kard-elődöntőjében, így a magyar illetve román sportoló vállvetve „kényszerült” a dobogó harmadik fokára állni.

  • Nem engednek a háziorvosok kártyaügyben

    Online aláírásgyűjtésbe kezdtek a háziorvosok tilakozásul az ellen, hogy a kormány rájuk bízná az egészségügyi kártyák adatainak felöltését és kiosztását a lakosságnak. Szerintük az plusz terheket rónak rájuk, amelyeknek a betegek látnák kárát. Cseke Attila volt miniszter nem érti az ellenkezésüket.

  • Megszólalt a „szekusügyben” Ráduly Róbert polgármester

    „Ez már valami, hogy a titkosszolgálat elismerte: az ő emberük az, aki engem követett, megfigyelt és fotózott” – kommentálta Ráduly Róbert a maszol.ro-nak szerdán azt, hogy a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megerősítette: az alkalmazottjuk az a férfi, aki hetekig megfigyelés alatt tartotta és fényképezte Csíkszereda polgármesterét, és akit zaklatásért az elöljáró szombaton feljelentést tett a rendőrségen.

  • Újabb világcsúccsal nyert Hosszú Katinka Eindhovenben

    Hosszú Katinka a délelőtti világcsúcsát megjavítva győzött szerdán 200 méteres vegyesúszásban a rövidpályás Világkupa-sorozat eindhoveni állomásán.

  • „Úgy akarják átszervezni az országot, hogy nekünk rossz legyen”

    Románia 20-30 év múlva szétesik magától, ha a hatalmon lévő politikusok nem kezdenek a valós problémákkal foglalkozni, hanem inkább a magyar-veszélyre alapozva lesik a szavazatokat, jelentette ki Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, a helyi RMDSZ elnöke.

  • Vívó-vb: összejön a magyar–román karddöntő?

    A három magyar közül Szilágyi Áron jutott be az elődöntőbe a férfi kardozók versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon: Gémesi Csanád éppen tőle kapott ki, Szatmári András pedig az orosz Nyikolaj Kovaljovtól egyetlen találattal. Másik ágon a román Tiberiu Dolniceanu is elődöntőbe jutott.

  • Magyarország visszafizette a teljes IMF-hitelt

    A Magyar Nemzeti Bank (MNB) augusztus 6-án teljes egészében visszafizette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé fennálló hitelét, így nincs további hiteltartozása az IMF felé - közölte a jegybank szerdán a honlapján.

  • Borbély: „végre megjött az USL-kormány esze”

    „Végre megjött az esze a kormánykoalíciónak és belátja, hogy a regionalizálás erőltetése idén elhamarkodott döntés lett volna” – reagált Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke Crin Antonescu, a Szociálliberális Szövetség (USL) liberális társelnökének azon kedd esti nyilatkozatára, miszerint mind Románia területi felosztása, mind pedig az alkotmánymódosítás jövő évre halasztódik.

  • Marija Sarapova a legjobban kereső női sportoló

    Mindenkit lepipál a 26 éves Marija Sarapova. A világranglista harmadik helyén álló orosz teniszező nemcsak saját szakterületén vezeti a hölgyek kereseti rangsorát, hanem az összes sportágat figyelembe véve senki nem könyvelhetett el nála több pénzt az elmúlt évben.

  • Antonescu: alkotmánymódosítás „valószínűleg” csak jövőre lesz

    „Valószínűleg” csak a jövő évben módosul a román alkotmány és zajlik le az ország közigazgatási átszervezése – közölte szerda este Crin Antonescu, Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke a Realitatea Tv-ben.

  • „A rossz kormányzás miatt késik az autópálya-építés”

    A kormány magatehetetlenségének, a rossz kormányzásnak tulajdonította Traian Băsescu, hogy áll a munka a Nagylak-Arad autópálya építőtelepén.

  • Szeptemberben folytatódhat a Csatáry- per Kassán

    Szeptember 26-ra tűzte ki a kassai kerületi bíróság annak a tárgyalásnak az új időpontját, amelyen Csatáry László életfogytiglani börtönbüntetésének letöltési módjáról kell döntenie - közölte Marcela Gálová bírósági szóvivő szerdán az MTI-vel.

  • Magyar–román filmcsata a 2014-es Oscar-gáláért?

    Romániát Călin Peter Netzer Berlinálé-nyertes filmje, A gyermek fekvése, Magyarországot pedig Szász János A nagy füzet című alkotása képviselheti a 2014. március 2-án a hollywoodi Dolby Színházban megrendezésre kerülő Oscar-gálán, amennyiben a két ország jelölése elnyeri az amerikai filmakadémia előzsűrijének tetszését.

  • Így várják ők a magyarországi választásokat

    A maszol.ro által megkeresett erdélyi politikusok, közéleti személyiségek többsége regisztrálni kíván – vagy már regisztrált – a magyarországi választásokra. Lapunk azt is megkérdezte: fennáll-e szerintük a veszélye annak, hogy a visszaélnek a határon túliak szavazataival?

  • Hosszú világcsúcsot döntött a rövid pályás vk-n

    Hosszú Katinka megdöntötte a rövid pályás világcsúcsot az eindhoveni világkupa női 200 méteres vegyes úszásában.

  • Egy apát és a fiát gyilkolták meg brutálisan Remetemezőn

    Kettős gyilkosság elkövetéséről értesít a szerdai Szatmári Friss Újság. Kedden késő délután apa és fia holttestére bukkantak egy kiégett kisbuszban a Szatmár megyei Remetemezőn. A szatmári nyomozóknak bukaresti kollégáik segítenek a kettős gyilkosság kivizsgálásában.

  • Csúcsára ér a kánikula a következő két napban

    Csütörtök-péntekre narancssárga jelzésű hőségriadó lesz érvényes Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény és Mehedinți megyében, figyelmeztetett kedden az Országos Meteorológiai Intézet. Itt a hőmérsékleti csúcsértékek elérik a 37, vagy akár a 40 fokot is.

  • Csak egy magyart képeznek idén a rendőrakadémián

    Egyelten feltételizőt vettek fel idén a mindössze két magyar jelentkezőből a bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémiára, írta a Krónika napilap. Az altisztképzőkben még nem lehet tudni, hányan jelentkeztek a magyarok számára fenntartott helyekre.