Amirõl a ma szól

  • Észak-Korea újranyitná a Dél-Koreával közös ipari parkot

    Újranyitná Phenjan az Észak- és Dél-Korea által korábban közösen üzemeltetett keszongi ipari parkot - jelentette szerdán a KCNA észak-koreai hírügynökség.

  • Pedagógusoknak hirdetnek állást Csángóföldön

    A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) versenyvizsgát hirdet a Moldvai Csángómagyar Oktatási Program megüresedett, illetve újonnan létrejött pedagógusi állásaira mindazok számára, akik a 2013/2014-es iskolai évben szeretnének tanítani, oktatói és nevelői képességeiket a gyakorlatban kipróbálni.

  • Muszka-versek szemnek és fülnek

    Hiánypótló kísérletbe vág Muszka Sándor költő és Orbán Ferenc zenész, az előbbi verseit ugyanis nem csak olvasni lehet majd, hanem utóbbinak köszönhetően hallgatni is.

  • Dekonspiráljuk Ráduly Róbert polgármester „szekusát”

    Holircă Bogdan Constantinnak hívják a Román Hírszerző Szolgálatnak (SRI) azt az alkalmazottját, akit zaklatás címén bepanaszolt a rendőrségen Ráduly Róbert csíkszeredai polgármester, mert megelégelte, hogy az általa „szekusnak” nevezett férfi hetek óta figyeli minden lépését és fényképeket készít róla – tudta meg lapunk bukaresti forrásokból.

  • Harmadszorra is visszatérnek Erdélybe a szekszárdi húrpengetők

    Reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus és kortárs gitárműveket hoz magával a szekszárdi kvartett, amely idén harmadik éve turnézik Erdélyben egy héten át: vasárnap Kolozsváron, kedden Szovátán, csütörtökön Sepsiszentgyörgyön koncerteznek.

  • Sikkasztási ügyben nyomoznak Krisztina hercegnő ellen

    Ismét kiterjesztették a nyomozást Spanyolországban I. János Károly király másodszülött lánya, Krisztina ellen, férjének sikkasztási ügyével kapcsolatban.

     

  • Pénzügyi szolgáltatásokkal bővül a posta, és franchise is lesz

    A Román Posta pénzügyi-banki szolgáltatásokkal egészítené ki portfolióját, a tervezetet augusztus 6. és szeptember 6. között szándékszik bemutatni az érdekelt bankoknak, ugyanakkor lehetővé tenné magán- vagy jogi személyeknek, hogy a vállalat védjegye alatt postai szolgáltatásokat végezzenek – írja a Mediafax.

  • Szerdától életbe léptek az új közlekedési szabályok

    Szerdától léptek életbe Romániában az új közlekedési szabályok. A KRESZ-ben elsősorban a kétkerekű járművekre érvényes előírások módosultak, illetve változott a gépjárművezetői jogosítvány megszerzésének procedúrája.

  • Obama nem tolerálja a melegeket diszkrimináló oroszokat

    Barack Obama amerikai elnök kedd este bírálta azokat az államokat, amelyek törvényei diszkriminálják a homoszexuálisokat. Oroszország a múlt héten fogadott el egy törvényt, amely egyebek közt tiltja a "melegpropagandát".

  • A román hegedűvirtuóz Bartók-rajongásáról vallott a Szigeten

    A Muzsikás együttes 40. születésnapi koncertjének egyik sztárvendége a Sziget fesztivál keddi, nulladik napján a román származású, Londonban élő Alexander Balanescu hegedűvirtuóz volt, aki hálásan emlékezett a zenekarral másfél évtizede közösen készített Bartók-albumra, és példaképeként beszélt a neves zeneszerzőről.

  • „Rendkívül nagy” veszély miatt az USA kiürítette a jemeni követségét

    Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet támadásától tartva az Egyesült Államok külügyminisztériuma kedden elrendelte jemeni nagykövetségének részleges kiürítését, nem sokkal később Nagy-Britannia is hasonlóan rendelkezett a saját képviselete ügyében.

  • Valóban SRI-ügynök Ráduly Róbert „szekusa”

    Valóban a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) alkalmazottja az a Ráduly Róbert által „szekusnak” nevezett férfi, akit a csíkszeredai polgármester a múlt pénteken este üldözőbe vett, majd a rendőrség kezére adott, mert megelégelte, hogy az illető hetek óta figyeli minden lépését és fényképeket készít róla – erősítette meg a SRI szóvivője.

  • BL: „csak” ikszelt a Steaua, de ott van a csoportkör ajtajában

    Megőrizte egy hete Grúziában szerzett két gólos előnyét a Bukaresti Steaua, és bár kedd este a fővárosi Nemzeti Arénában „csak” egy 1-1-es döntetlenre futotta a Dinamo Tbiliszi ellen a bakák kvalifikálták magukat a Bajnokok Ligája utolsű selejtezőkörébe.

  • A Hargita Gyöngye a visszavont fertőzött ásványvíz

    A Csíkszentkirályon palackozott Hargita Gyöngye (Perla Hargitei) az az ásványvíz, melyből több tízezer palackot kellett visszavonni egy hónap leforgása alatt az ország 30 megyéjében a kereskedelemből, mert veszélyes baktériumokat tartalmazott és a megengedettnél nagyobb volt a nitrit- és nitráttartalma – erősítette meg a maszol.ro-nak a Dâmboviţa Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

  • Legalább három műremeket elégettek a román festményrablók

    A román történelmi nemzeti múzeum keddi közleményéből kiderül: legalább három olajfestményt égetett el az a nő, aki az egyik gyanúsítottja a tavalyi rotterdami festménylopási ügynek.

  • Nem biztos, hogy elégették a lopott festményeket

    Nem biztos, hogy a hétfőn bíróság elé állított romániai vádlottak elégették a rotterdami műcsarnokból ellopott, 18 millió euróra biztosított festményeket - derült ki a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni romániai ügyészség (DIICOT) szerdán kiadott közleményéből.

  • Együttműködést ajánlanak az adatvédelemben Snowdennek az oroszok

    Az orosz felsőház együttműködést ajánl az amerikai titkos adatgyűjtésről részleteket kiteregető Edward Snowdennek, aki egy évre szóló menedéket kapott Oroszországban - közölte kedden egy orosz szenátor. Az orosz állampolgárok személyes adatainak védelme terén történő együttműködésről van szó - mondta Ruszlan Gattarov szenátor a RIA Novosztyi hírügynökségnek.

  • Csodababák, boldog szülők az erdélyi Meddőségi Központban

    Fennállásának két éves évfordulóját ünnepelte Marosszentgyörgyön a Meddőségi Központ, ahol eddig több mint 200 párnak próbáltak segíteni abban, hogy saját gyerekük legyen. A sikeres beavatkozások aránya 37 százalék. Az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón részt vett néhány anyuka, apuka és kisbabáik.