Az EP-válaszások után dől el, hogy ügyvezető elnök marad-e Porcsalmi Bálint


-A A+

Ha rajta múlik, továbbra is Porcsalmi Bálintra bízná az RMDSZ ügyvezető elnöki tisztségét, de csak az EP-választások után dől el, hogy ki kerül ebbe a funkcióba – válaszolta az Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) szombati ülése után újságírói kérdésre Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök elmondta, hogy a választási kampány miatt nem történt meg az ügyvezető elnökség megújítása. Szerinte a kampány alatt nem kell a szervezetet „újragombolni”, és határidőn belül vannak, mivel nem járt még le a jelenlegi ügyvezető elnökség négy éves mandátuma.

Így Kelemen Hunor csak az EP-választások utáni első SZKT-ülésen fogja az ügyvezetőelnök-jelöltet megnevezni, az RMDSZ „miniparlamentjében” a mandátumok egy részét is meg kell újítani; ez is egy hosszabb procedúra, ez nincsen kéthetes határidőhöz kötve – tette hozzá az RMDSZ elnöke.

„Mindenféle szempontból elemezték ezt a jogász kollégáink, nincs ezzel semmi baj. A kampányt végig kell csinálni, jó választási eredményeket kell elérni, és utána következik az ügyvezető elnök megválasztása, az ügyvezető alelnökök megválasztása és készülés a következő időszakra” – összegezte a választás utáni teendőiket Kelemen Hunor.

Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök a Maszolnak elmondta: csak az EP-választások után gondolkodik majd el azon, hogy vállalna-e újabb mandátumot. „Volt erről beszélgetésem Kelemen Hunorral, de most igazából a kampány a legfontosabb, más kérdéssel nem foglalkoztunk, ezt zárójelbe tesszük” – jelentette ki a politikus.








EZT OLVASTA MÁR?

X