Orbán Viktor Erdélyben: Székelyföldre is ellátogat az EU-csúcs után a kormányfő


-A A+

Az RMDSZ meghívására kétnapos erdélyi körútra érkezik május 8-án Orbán Viktor. A magyar kormányfő Kolozsvárra és Csíkszeredába is ellátogat.

Az RMDSZ csütörtöki közleménye szerint Orbán Viktor jövő szerdán Kolozsváron a szövetség vezetővel, önkormányzati képviselőkkel, egyházi méltóságokkal és egyetemistákkal is találkozik, és Kelemen Hunor szövetségi elnökkel közös sajtótájékoztatót tart. 

Orbán Viktor csütörtökön az Európai Unió állam- és kormányfőinek nagyszebeni csúcstalálkozóján vesz részt. Másnap, pénteken felavatja Románia legnagyobb takarmánykeverő üzemét a Maros megyei Kerelőszentpálon. Ezután ellátogat a Székelyföldi Jégkorong Akadémiára és felkeresi a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központot is. A magyar kormányfő pénteken megtekint egy jégkorong-mérkőzést is a csíkkarcfalvi jégpályán.

RMDSZ-es forrásokból egyébként arról értesültünk, hogy a magyar kormányfő szerdán előadást tart a Sapientia–EMTE kolozsvári karán, illetve megtekinti a felújítás alatt álló Szent Mihály-templomot is.

Kelemen Hunor szövetségi elnök már korábban jelezte, hogy az RMDSZ meghívására Orbán Viktor májusban erdélyi körútra készül.








EZT OLVASTA MÁR?

X