Hegedüs Csilla: vasárnap erőt és egységet kell felmutatnunk


-A A+

„Vasárnap mindenféle sértődést félre kell tennünk, és fel kell mutatnunk, hogy erős közösség vagyunk, amelyiknek ott a helye az Európai Unióban! Ha ezen a próbatételen most elbukunk, akkor legalább öt évig nem lesz beleszólásunk mindazokba a dolgokba, amelyek minket, az erdélyi magyar közösséget érintik!” – mondta Hegedüs Csilla európai parlamenti RMDSZ-es képviselőjelölt a Désen szervezett lakossági fórumon, amelyen Csoma Botond parlamenti képviselővel, Vákár Istvánnal, a Kolozs Megyei Tanács alelnökével és Kovrig Annamáriával, a dési RMDSZ elnökével együtt vett részt.

„A román pártok sosem fogják a mi érdekeinket képviselni, ők azt akarják, hogy ne legyen képviseletünk az Európai Parlamentben. Ha ez bekövetkezik, akkor Dacian Cioloș, Traian Băsescu, Rareș Bogdan dönt majd helyettünk, ők, akik nyíltan magyargyűlölők, akik megakadályozták a csíksomlyói búcsú UNESCO-listára való felvételét és a március 15-ének hivatalos nemzeti ünneppé való válását. Lehet szidni az RMDSZ-t, azonban be kell látnunk, hogy az egyedüli olyan párt, amely a magyarok érdekét tartja szem előtt, amelynek választási programja megoldásokat kínál az erdélyi közösségnek, amelynek jövőképe erős Európát és fejlődő Erdélyt vázol fel!” – hangsúlyozta az EP-képviselőjelölt.

A bonchidai Bánffy-kastély évek óta Európa egyik legszínvonalasabb fesztiváljának ad helyet, amely évente több mint 100 ezer turistát vonz Bonchidára. „Ez hatalmas bevételt jelent a falunak, új munkahelyeket teremt és növeli a térség versenyképességét. Ez gyönyörűen példázza azt, hogy műemlékeinkben hatalmas potenciál rejlik, de szükségünk van az uniós támogatásokra, hogy felújíttassuk, karbantarthassuk ezeket” – mondta Hegedüs Csilla a kastélynál tett látogatáson, ahol Grúz István alpolgármesterrel találkozott.

A széki református templomot és iskolát is uniós alapokból sikerült az utóbbi években teljesen felújítani, Sallai János polgármester és Csorba István alpolgármester hétfőn vezette körbe a politikust. Hegedüs Csilla szerint a széki templom egy gyönyörű példája annak, hogy mennyi mindent lehet megvalósítani uniós pénzekből. „Számunkra éppen ezért nagyon fontosak a választások, hiszen most dől el, hogy lesz-e erős magyar képviselet Európában, amely meg tudja védeni értékeink és érdekeink, amely szembe tud szállni a román nacionalizmussal. Most dől el, hogy közösségünk tovább tud-e fejlődni az uniós támogatásoknak köszönhetően, vagy végig kell néznünk, ahogy a román állam nemtörődömsége miatt műemlékeink romokká válnak, iskoláinkat bezárják. Ezt nem engedhetjük!” – mondta.

„Vasárnap meg kell mutatnunk közösségünk erejét. Össze kell fognunk, hiszen csak együtt sikerülhet. Ahhoz, hogy meg tudjuk védeni magunkat, érdekeinket és értékeinket, el kell mennünk szavazni május 26-án. Vasárnap erőt és egységet kell felmutatnunk, nem gyengeséget és széthúzást!” – nyomatékosított.








EZT OLVASTA MÁR?

X