Június 29-én tartja kongresszusát a Szociáldemokrata Párt


-A A+

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága többségi szavazattal elfogadta azt a javaslatot, hogy június 29-én tartsák az alakulat kongresszusát – közölte a testület ülését követően a PSD Giurgiu megyei szervezetének elnöke, Niculae Bădălău.

Bădălău rámutatott, a javaslatot a párt ügyvivő elnöke, Viorica Dăncilă miniszterelnök terjesztette elő, szavazásra bocsátották és a többség az elfogadása mellett tette le voksát. A június 29-i kongresszuson megválasztják az alakulat új vezetőségét, módosítják az alapszabályt, és vélhetően hivatalosan is kijelölik a párt államelnökjelöltjét – mondta, hozzátéve, ha Viorica Dăncilă úgy dönt, hogy jelölteti magát a pártelnöki tisztségre, ő támogatni fogja.

A PSD Giurgiu megyei elnöke szerint a kongresszusig módosítani kell a kormányprogramon, „a jelenlegi szükségletekhez" kell igazítani azt. Marcel Ciolacu képviselőházi elnök a kongresszus kapcsán úgy nyilatkozott, túl korainak tartja a június 29-i időpontot, ezért ő nem támogatta a javaslatot.








EZT OLVASTA MÁR?

X