Megbírságolta az úzvölgyi megmozdulás miatt Grüman Róbertet a csendőrség


-A A+

A Hargita megyei csendőrség 3 000 lejre büntette a háromszéki önkormányzat alelnökét, Grüman Róbertet, mert a Kovászna megyei tanács az úzvölgyi katonatemetőnél szervezett múlt csütörtökön szimbolikus ülést, és a gyülekezést nem jelentette be a hatóságoknál 48 órával az esemény előtt. 

Grüman Róbert elmondta: szerdán kézbesítette számára a posta a büntetési jegyzőkönyvet, amelyet közzé is tett Facebook-oldalán. A háromszéki önkormányzat alelnöke rámutat: nehezen betűzhető a büntetési jegyzőkönyv szövege, de úgy értelmezte, hogy azért büntették meg, mert a június 6-i úzvölgyi gyülekezést nem jelentette be azt megelőzően 48 órával a hatóságoknál. Mivel az ő nevére van kiállítva a jegyzőkönyv, vélhetően a csendőrség azt feltételezte, hogy a háromszéki önkormányzat gyülekezését ő szervezte. 

Grüman Róbert leszögezte: a bírságot mindenképpen megfellebbezi és akkor pontosan kiderül, hogy mire hivatkozva büntette őt a Hargita megyei csendőrség. A háromszéki önkormányzat alelnöke a Facebook-oldalán közzétett büntetési jegyzőkönyvet azzal kommentálta: „Költői kérdés, ha az úzvölgyi temető a hatóságok szerint nem Hargita megyében van, akkor miért a Hargita megyei csendőrség állítja ki a büntetést?” 

 

Mint ismert, Kovászna Megye Tanácsa június 6-ra szimbolikus kihelyezett munkaülést szervezett az Úz-völgyében. Ekkor került sor arra a megmozdulásra is, amelynek során a székelyföldi elöljárók és civilek élőláncot alkotva, imádkozva próbálták megakadályozni a katonai temetőben létrehozott román emlékmű felavatását, amikor rájuk rontott a feldühödött románokból álló társaság. 








EZT OLVASTA MÁR?

X