Óvás miatt leállították a hadiflotta bővítését


-A A+

Felfüggesztette a multifunkcionális korvettek közbeszerzési eljárását az óvásokat elbíráló országos tanács (CNSC) – nyilatkozta Gabriel Leş védelmi miniszter, hozzátéve: fennáll a veszélye annak, hogy Románia nem teljesítheti azt a vállalását, miszerint védelmi célokra fordítja bruttó hazai terméke (GDP) 2 százalékát.

„Benyújtottak egy igénylést az eljárás megsemmisítésére, ezt a CNSC jóváhagyta és felfüggesztette a procedúrát. Különféle dokumentumokat kértek tőlünk, most zajlik a rendelkezésükre bocsátandó iratcsomó összeállítása. Nem tudom, mi fog történni. Jelen pillanatban az eljárás fel van függesztve" – mondta Leş.

A tárcavezető hozzátette, a beszállító kijelölésének késése problémát jelent Románia számára, egyrészt mert a haditengerészetnek szüksége van ezekre a hajókra, másrészt az eljárás felfüggesztése kihatással lehet a költségvetés végrehajtására, a védelmi minisztérium ugyanis abba a helyzetbe kerülhet, hogy nem tudja elkölteni a GDP 2 százalékát, ahogyan azt az ország vállalta.








EZT OLVASTA MÁR?

X