Leváltják a Román Csendőrség hivatali visszaéléssel vádolt főparancsnokát


-A A+

Elrendelte Cătălin Ionuţ Sindile, a Román Csendőrség főparancsnokának tisztségéből való felmentését Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter hétfőn. A leváltott csendőrfőparancsnok ellen a diaszpóra 2018. augusztus 10-i bukaresti tüntetésén kitört zavargások ügyében indult vizsgálat.

„Megszüntettem ma Ionuţ Sindile ezredes meghatalmazását a Román Csendőrség főparancsnoki tisztségére, és Constantin Florea dandártábornokot hatalmazom meg, hogy átvegye a tisztséget. Constantin Florea máig a Dolj Megyei Csendőrség parancsnoka volt” - jelentette ki Mihai Fifor a belügyminisztérium székhelyén, hozzátéve, hogy Constantin Floreának közel harminc éves tapasztalata van csendőrként, és egyike azon keveseknek, akik tábornoki rangban szolgálnak a Román Csendőrség kötelékében.
Constantin Floreának azonnal elemeznie kell a csendőrség tevékenységét, és sürgősen, egy héten belül ki kell dolgoznia az első intézkedéseket, amelyek hatékonyabbá teszik a Román Csendőrséget, tette hozzá az ügyvivő belügyminiszter. 

A most felmentett Cătălin Ionuț Sindile 2018. augusztus 15-én került a Román Csendőrség élére, miután az öt nappal korábbi bukaresti tüntetésen a csendőrök erőszakosan léptek fel a résztvevők ellen, és emiatt Sebastian Cucoș csendőrfőparancsnokot leváltották. Sindile a volt elöljárót rangban elsőként követő tiszt.Sindilét 2018. szeptember 21-én szintén hivatali visszaéléssel és bűnrészességgel vádolták meg a tüntetés ügyében, akárcsak a fővárosi csendőrfőparancsnokot, Laurenţiu Cazan őrnagyot, és rendőrfőparancsnokot, Mihai Dan Chiricăt.








EZT OLVASTA MÁR?

X