FRISSÍTVE - Újra Soós Zoltán az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje


-A A+

FRISSÍTVEEllenjelölt nélkül Soós Zoltánt szavazta meg csütörtökön az RMDSZ Maros megyei küldöttgyűlése Marosvásárhely polgármesterjelöltjének a 2020-as önkormányzati választásra. A testület arról is döntött, hogy a megyei tanács jelenlegi elnökét, Péter Ferencet egy újabb tisztségért is indítják a 2020-as választáson.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Kovács Mihály Levente azt mondta: Soós már bizonyított a 2016-os választási kampányban, indítása mellett szólnak a közvélemény-kutatások eredményei – ezek szerint ő a legesélyesebb Dorin Flora leváltására.

„Ugyanakkor tudjuk azt, hogy váltáshangulat van Marosvásárhelyen, ehhez kérjük minden politikai-, civil-, egyházi szervezet segítségét, és mindazon marosvásárhelyiekét, etnikumtól függetlenül, akik úgy gondolják, hogy elég volt húsz év Florea polgármesterségéből” – mondta Kovács Mihály Levente.

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke támogatásáról biztosította a polgármesterjelöltet. „Soós Zoltán meggyőződésem szerint az a jelölt, aki meg tudja nyerni ezt a választást. 262 napunk van arra, hogy közös erővel, munkával ezt megvalósítsuk, hiszen ma itt egyértelműen elhangzott az, hogy a legfontosabb célja ma az RMDSZ-nek, nem csak Marosvásárhelyen, de máshonnan is, hogy leváltsa Dorin Floreát a polgármesteri székből, és visszaadjuk ezt a várost azoknak, akiéi: a marosvásárhelyi embereknek” - mondta a politikus.

Soós: nem csak a magyarok jelöltje vagyok

A Maros Megyei Múzeum igazgatója a korábbi választásokon alig pár százalékkal maradt alul az akkor ötödik mandátumát megnyerő Dorin Florea ellenében. Akkor a magyar összefogás jelöltje volt.

„Nyilván most 2020-ban nem csak a magyar összefogásról lesz szó, hanem mindazon erők összefogását szeretnénk elérni, akik váltást akarnak Marosvásárhelyen, politikai szervezetek, civil szervezetek, tehát nyitva van az ajtó az én részemről, hogy tárgyaljunk, beszéljünk, és végre Marosvásárhelyen legyen egy újrakezdés, egy új élet kezdődjön” – jelentette ki Soós Zoltán.

A jelölt a jövő évi önkormányzati választások igazi tétjének azt tekinti, hogy a város megszabaduljon a jelenlegi polgármestertől. „Az elmúlt időszak mindenről szólt, kivéve Marosvásárhelyről. Ennek ma, itt véget vetünk. Meg kell szabadítanunk Marosvásárhelyt Dorin Floreától. Ez ma mindennél fontosabb. Egy olyan Vásárhelyt akarunk, ahol magyarok és románok egymás mellett, tiszteletben élnek. Lassan minden város megelőz minket. Elég Nagyszebent, Brassót, Kolozsvárt említeni. És nem csak elmennek mellettünk, hanem tőlünk is elmennek: a gyermekeink, a barátaink az új nemzedék. Ezen kell sürgősen változtatnunk. Vissza kell adnunk az emberek hitét abban, hogy van jövő Marosvásárhelyen! Innovatív, vállalkozásbarát, családbarát várost szeretnénk építeni, amely élni tud az erősségeivel és a lehetőségeivel” – fogalmazott Soós Zoltán.

A küldöttgyűlés arról is döntött, hogy a Maros megyei tanács jelenlegi elnökét támogatják a 2020-as választáson is. Péter Ferenc szerint a közigazgatásban fontos a kontinuitás. „Én úgy érzem, hogy az elmúlt három és fél sikerült bebizonyítani, hogy jó irányba megy Maros megye. Nagyon sok olyan feladatot tudtunk megoldani, amelyet kötelező módon meg kellett oldani, de ezen kívül rengeteg még a tennivaló, rengeteg még a munka, erre vállalkozom” – jelentette ki a politikus. 

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke politikai beszámolójában fogalmazta meg a szervezet céljait a küszöbön álló választások kapcsán: „A következő 14 hónapban folyamatosan kampányban leszünk. Nem dőlhetünk hátra, sok munka vár ránk. Feszültségekkel és kihívásokkal teli időszak lesz ez mindannyiunk számára, de nekünk józannak, eltökéltnek kell maradni és szorgalmasan dolgozni. Így a siker sem marad el. A minap az hangzott el itt, Marosvásárhelyen egy fiatal román jelölt részéről, hogy az „etnikai megosztottságon túl kell lépni”. 

Hermann Mark Christian is indul

Az RMDSZ Maros megyei küldöttgyűlés döntéseivel párhuzamosan a Szabad Emberek Pártjának korábbi önkormányzati képviselője, Hermann Mark Christian a Facebookon jelentette be: ő is megpályázza Marosvásárhely polgármesteri tisztségét.








EZT OLVASTA MÁR?

X