A PSD nem szavazza meg az új kormányt


-A A+

A Szociáldemokrata Párt (PSD) törvényhozói nem fogják voksukat adni az új kormány beiktatására. Az erre vonatkozó döntést egyhangúlag hozták meg a párt illetékesei hétfői gyűlésük során – derül ki a PSD közleményéből.

„A PSD nem fog kezeskedni a tömeges elbocsátások, nyugdíj- és fizetéscsökkentések, a románok életszínvonal-csökkenésének kormányáért! A bizalmatlansági indítványt kezdeményező és megszavazó pártok felelőssége biztosítani a kormány támogatásához szükséges többséget. A PNL-nek és szövetségeseinek be kell bizonyítaniuk, hogy nemcsak rombolni tudnak, hanem építeni is” – olvasható a PSD közleményében, mely szerint az országot nem politikai nyilatkozatokkal, hanem egy parlamenti többséggel alátámasztott kormányprogram révén kell vezetni.

Mint köztudott, a PSD-kormány a múlt csütörtökön bukott meg, miután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány megkapta a szükséges szavazatszámot a parlamentben. Klaus Johannis államfő kedden nevezi meg miniszterelnök-jelöltjét, aki minden bizonnyal Ludovic Orban PNL-elnök lesz.








EZT OLVASTA MÁR?

X