A PSD jövőre bizalmatlansági indítványt nyújt be a parlamentben


-A A+

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) többsége van a parlamentben és hétfőn egyszerű indítványt nyújt be Florin Cîţu pénzügyminiszter ellen, februárban pedig bizalmatlansági indítványt a kormány ellen – jelentette ki Niculae Bădălău szenátor, a párt Giurgiu megyei szervezetének elnöke pénteken.

A volt gazdasági miniszter azt állította, hogy kezd kiderülni a néhány hete beiktatott nemzeti liberális párti (PNL-s) kormány inkompetenciája. „Florin Cîţu pénzügyminiszter alkalmatlan, mert bár két hónappal ezelőtt nehezményezte, hogy a kormány hiteleket vett fel, a múlt héten ő vett fel egy kölcsönt az államnak. Ennek katasztrófális következményei vannak, mivel rövid lejáratú hitelről van szó, amelynél a kamat óriási, és gátolja a kisebb vállalkozások hozzáférését a kölcsönökhöz, mivel a bankok szívesebben dolgoznak az állammal, és mivel teljesítették a hitelcélokat, a kis cégekkel már nem áll érdekükben foglalkozni, amivel leállítják a romániai gazdaságot” – mondta Bădălău.

A szenátor szerint a lej gyengülése is azon felelőtlen miniszteri kijelentéseknek köszönhető, hogy „nincs pénz, a helyzet drámai”.

Megemlítette, hogy a PSD februárban bizalmatlansági indítványt fog benyújtani a kormány ellen, és azt tanácsolta a jelenlegi kabinet tagjainak, hogy „ne vigyenek túl sok dolgot az irodákba”, mert a PSD-nek többsége van a parlamentben.








EZT OLVASTA MÁR?

X