Izraelbe látogat Klaus Johannis államfő


-A A+

Kedden Izraelbe látogat Klaus Johannis államfő. A háromnapos vizit alkalmával az elnök részt vesz Jeruzsálemben a Nemzetközi Vezetők Fórumának ötödik kiadásán, amelyet idén a holokauszt-áldozatok emlékének és az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulójának szentelnek.

Az esemény alkalmával Klaus Johannis találkozik izraeli hivatali kollégájával, Reuven Rivlinnel. A Nemzetközi Vezetők Fóruma, amelyet a Holokauszt Fórum Alapítvány szervez a Jad Vasem Holokauszt Emlékközponttal együttműködésben, azt a célt szolgálja, hogy megerősítse az elkötelezettséget a holokauszt emlékezete, valamint az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni globális küzdelem iránt.

„Klaus Johannis részvétele ezen a nemzetközi fórumon beilleszkedik a román állam azon törekvésébe, hogy megerősítse a holokausztról szóló oktatást, a holokauszt emlékének megőrzését, az antiszemitizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet elleni küzdelmet, az európai értékek előmozdítását, a tolerancia, az alapvető jogok és szabadságok melletti kiállást" – fogalmaz az elnöki hivatal közleménye.

(Nyitókép forrása: presidency.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X