Victor Ponta: nem fogjuk megszavazni a Cîţu-kormányt


-A A+

A Pro Románia párt nem fogja megszavazni a Cîţu-kormányt – közölte hétfőn Victor Ponta, az alakulat elnöke. Hozzátette ugyanakkor: meg fog jelenni a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) való egyeztetésen, még akkor is, ha az pusztán formális lesz, és kérni fogja az egészségügyi miniszter lecserélését.

Ponta elmondta: kollégáival, Ioana Petrescuval és Mircea Dobréval tárgyal hétfő délután Florin Cîţu kijelölt kormányfővel és Raluca Turcan PNL-alelnökkel. „Azt fogjuk tenni, amit Cîţu és a PNL óhajt: nem szavazzuk meg a kormányt” – mondta a Pro Románia vezetője.

Hozzátette: alakulatának törvényhozói jelen lesznek a teremben a kormány beiktatásáról döntő szavazáskor, és biztosítják majd a kvórumot, és „valószínűleg a Szociáldemokrata Párt is ezt fogja tenni”.

Arra a kérdésre, hogy a PNL-vel zajló tárgyaláskor milyen javaslatokat fognak tenni, Ponta úgy felelt: „Cseréljék le az egészségügyi minisztert. Ha lecserélik, talán támogatjuk a házbizottságban, vagy talán még a plénumban is.”

Az előre hozott választásokról Ponta úgy vélekedett: a Pro Romániának előnyére válna ugyan, de az országnak nagyon rosszat tenne. „Azok, akik a koronavírus, a migrációs és a gazdasági válság helyett most azt számítgatják, hogy a felmérések szerint jól állnak, nem tudják, mennyi szavazatot fognak kapni, és megtörténhet, hogy kellemetlen meglepetésben részesítik őket a választópolgárok” – mondta.

(Nyitókép: Victor Ponta | Fotó: podul.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X