Elhúzódik az Erőss Zsolt Aréna felújítása


-A A+

Helyszínbejárásra hívta a sajtó képviselőit Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere a felújítás alatt álló Erőss Zsolt Arénába csütörtökön. A szeptemberben elkezdett munkálatok befejezését eredetileg januárra tervezte a megrendelő csíkszeredai önkormányzat, ám a munkálatok összetettsége miatt elhúzódott a kivitelezés. A sportcsarnok március 14-15-én a Futsal Románia Kupa négyes döntőjének helyszíne lesz, bár addig nem kerülnek helyre az új ülőhelyek.

Ráduly Róbert az eseményen elmondta: elsősorban a belső munkálatokban történt szeptembertől kezdve látványos előrelépés. Ugyanakkor a sportcsarnok legnagyobb problémáját a beázások okozták: a sportcsarnok főbejáratát fedő egyenes tető nem vezette el a csapadékot, de az épületet fedő cink-lemez köpönyeg is számos helyen javításra szorult. „Olyan állapotok uralkodtak, hogy nagyobb esőzéskor a sportcsarnok kollégái az előkészített vödrökkel kellett szaladjanak felfogni a befolyó esővizet” – szemléltette Ráduly Róbert.

A felújítások belső munkálatai során egyik szempont volt a játéktér tisztaságának megoldása azáltal, hogy kevesebb bejárási lehetőség legyen a pályára, a lelátóra való feljutáskor ne érintsék a nézők a pályaborítást. „Megújult a játéktér, a világítás és ugyanígy a lelátó is. Ezen kívül, ahol a belső terek burkolata olyan volt, hogy kiállta az elmúlt évek próbáját az épület mozgásának a dacára, ott lemondtunk a cseréről, de ahol a csempék elmozdultak, ott teljes újraburkolás történt” – részletezte a polgármester. Az épület homlokzatán végigfutó betonpárkányt részben lebontották, valamint az épületet fedő köpönyeg vízelvezetését is javították.

Egyúttal a nézőtér minőségén is javítani kívántak, ennek keretében többek között kijavították a veszélyes lépcsőket és az összes széket lecserélik, a régiek ugyanis kényelmetlenek és törékenyek is voltak. „Az új székek még nincsenek meg, a közbeszerzés zajlik éppen. Hasonlóak lesznek, mint az FK Csíkszereda stadionjának lehajtható ülőhelyei” – mondta a városvezető. A munkálatok értéke 3,5 millió lej, ez nem tartalmazza a székek beszerzését, ami további 0,5 millió lej kiadást fog jelenteni – tudtuk meg.








EZT OLVASTA MÁR?

X