Jelentést kér a hírszerzéstől koronavírusügyben a parlamenti szakbizottság


-A A+

Jelentést fog kérni a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság a hírszerzéstől a koronavírus-járvány felszámolását célzó intézkedésekkel, az erdőirtásokkal és az IMM Invest-program internetes oldala ellen intézett állítólagos hacker-támadással kapcsolatban – jelentette ki szerdán Marian Cucşa, a bizottság alelnöke.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) politikusa szerint erre valószínűleg a jövő héten kerül sor. A szakbizottság szerdán is ülésezett volna, ám Cucşa szerint a nem volt meg a kvórum. „Több kolléga nem tudott eljönni a korlátozások miatt – nyilatkozta. – Valószínűleg jövő héten fel fogjuk kérni a SRI képviselőit, készítsenek jelentést arról, hogy milyen szerepük volt a koronavírus megfékezésében, illetve egy másik jelentést az IMM Invest-program platformját ért állítólagos kibertámadásról, valamint az illegális erdőirtásokról is.”

A jelentésekbe foglaltak függvényében döntik majd el, hogy szükséges-e a SRI képviselőinek a meghallgatása a bizottságban, mutatott még rá.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Marian Cucşa | Forrás: Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X