Bizalmatlansági indítványt nyújt be hétfőn a PSD


-A A+

A Szociáldemokrata Párt (PSD) augusztus 17-én benyújtja a bizalmatlansági indítványt a kormány ellen, mivel jelenleg Románia „csak sodródik” a „nulla hitelességgel bíró kormánnyal” – jelentette be szerdán Marcel Ciolacu képviselőházi elnök, a PSD ügyvivő elnöke. 

„A PSD nem fogja hagyni, hogy Románia elsüllyedjen az inkompetenciát és tolvajlást népszerűsítő kormány miatt. A PSD augusztus 17-én benyújtja a bizalmatlansági indítványt. Úgy gondoljuk, hogy ideje távozniuk, haza vagy a börtönbe, mindenki tettei szerint” – jelentette ki Ciolacu a parlament plénuma előtt, miután Ludovic Orban kormányfő bemutatta a kabinet járványügyi intézkedéseiről szóló jelentését. 

Ciolacu szerint kilenchónapnyi liberális kormányzás után Románia „árban sodródó ország”, amelyet egy nulla hitelességgel rendelkező kormány vezet, amelynek miniszterei ellentmondanak egymásnak, kétségbe ejtve az állampolgárokat, akik már semmit sem értenek.

Azt állította ugyanakkor, hogy a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) „csak a választások, tolvajlások, illetve a rokonoknak és pártklienseknek kiosztandó tisztségek érdekelték”.

(Címlapfotó forrása: PSD Facebook-oldala)








EZT OLVASTA MÁR?

X