Hivatalos: nyitnak a mozik, színházak és a vendéglők beltéri helyiségei


-A A+

Az éttermek beltéri működéséről és a beltéri kulturális események szeptember elsejei hatállyal történő engedélyezéséről fogad el csütörtök este határozatot az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) - jelentette be a kormányülés elején Ludovic Orban.

A miniszterelnök közölte: a CNSU döntését szeptember elsejéig kormányhatározatba kell foglalni. „Az előadásokról, színházról, koncertekről, mozikról van szó. Ugyanakkor el kell fogadnunk a vendéglők zárt tereiben zajló tevékenységre vonatkozó szabályokat - a szállodák, motelek, panziók éttermeire vonatkozóan” - mondta.

Ludovic Orban arról is tájékoztatott: a zárt légtérben zajló kulturális eseményekre vonatkozó rendeletet még pénteken közvitára bocsátják. A rendeletet közösen dolgozza ki és teszi közzé a kulturális, illetve az egészségügyi minisztérium.

Az éttermek beltéri tevékenységérről az egészségügyi és a gazdasági tárca, valamint az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA) elnöke ad ki közös rendeletet - közölte a kormányfő.








EZT OLVASTA MÁR?

X