Kampányfinis: nacionalista uszítás Marosvásárhelyen, elrontott olasz zászlóval


-A A+

 

Nacionalista uszítást árnyékolt be a választási kampány végét Marosvásárhelyen.

A Tudor lakónegyedben egyértelmű diverziót célzó szöveget írtak péntekre virradóra ismeretlenek az út melletti támfalra. „Marosvásárhely Székely föld kapuja” – üzeni a felirat, amelynek elején és végén a magyar helyett egy „majdnem” olasz zászló díszeleg.

“Az új és régi szekusok. Mi változott? Az újak megtanultak egy szöveget magyarul lemásolni. Szinte. De mi nem sikerült nekik? Különbséget tenni a magyar és az olasz zászló között. Egy majdnem olasz zászlót festettek” – kommentálta Facebook-oldalán Soós Zoltán független polgármesterjelölt, aki szerint „a fiúk már provokálni sem tudnak rendesen”.

Securiștii vechi și noi. Ce s-a schimbat? Ăștia noi au învățat să copieze un text în limba maghiară. Aproximativ. Ce...

Közzétette: Soós Zoltán – 2020. szeptember 24., csütörtök

A diverziós céllal született felirat ugyanis azt sugallja, hogy a magyarok, amint megszerzik a polgármesteri széket, elkezdhetik a tulajdonképpeni térfoglalást és önálló területi egységnek kiáltják ki Székelyföldet.

Ezt próbálta kiprovokálni egyébként a magyarellenességéről elhíresült Marius Pașcan Soós Zoltánból az M9 televízió által szervezett jelöltvitán. A Népi Mozgalom Párt színeiben induló polgármesterjelölt azt kérdezte a magyar jelöltöttől, hogy miért szerepel a programjában az autonómia, ami a tények egyértelmű ferdítése, illetve hogyan viszonyulna polgármesterként az RMDSZ autonómia-tervezetéhez.








EZT OLVASTA MÁR?

X