RMDSZ: új fejezet kezdődik Csíkszeredában


-A A+

Bár a konkrét szavazatszámok még nem ismertek, bejelentette győzelmét a helyhatósági választásokon Korodi Attila, az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának régi-új RMDSZ-es elnöke.

A két politikus az RMDSZ csíkszeredai eredményváró rendezvényén a párhuzamos szavazatszámlálás alapján tette meg bejelentését. Korodi Attila a 2004 óta funkcióban lévő Ráduly Róbertet váltja Csíkszereda polgármesteri székében, Borboly Csaba pedig negyedik mandátumát kezdheti meg a Hargita megyei önkormányzat élén.

Borboly a kevéssel éjfél előtt megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: különleges időszakon vannak túl, amire a koronavírus-járvány is rányomta a bélyegét. „A csíki RMDSZ elfogadottsága jelesre vizsgázott” – jelentette ki az elnök. Hozzátette: a sokszor negatív hangvételű kampány ellenére Csík térségében magas fokú a szövetség támogatottsága. Példaként kiemelt néhány települést, ahol különösen nehéz kampányidőszakon vannak túl, mint Gyimesfelsőlok, Csíkmadaras, Csíkpálfalva, Csíkkarcfalva, ahol a negatív felhangok ellenére az RMDSZ polgármesterjelöltjei nyertek mandátumot.

Borboly Csaba rámutatott: kiemelkedő arányban kapott támogató szavazatokat Korodi Attila Csíkszeredában. „Van tanulsága ennek a választásnak. Az a szolidaritás, párbeszéd, közös munka, ahogyan Csíkban építkezik az RMDSZ, az akár példaértékű is lehet” – jelentette ki a megyei elnök. Megköszönte az őt támogató Hargita megyei lakosok szavazatait és kifejtette: igyekszik meghálálni a bizalmat. Végezetül reményét fejezte ki, hogy megfelelően tud majd együttműködni Korodi Attila polgármesterrel, valamint a megye településeinek most megválasztott vezetőivel.

Korodi Attila kifejtette: az előzetes eredmények alapján több mint kétharmados támogatottságot élvez az RMDSZ városi tanácsosi listája a csíkszeredaiak részéről. „Ez nem csak biztató, hanem felelősségteljes mandátumot is ad nekünk” – szögezte le. Csíkszereda új városvezetője szerint a megyeközpont pontot tesz a kiszámíthatatlanság időszakára, és elkezdődik egy építkezési folyamat, amely „a nyitásról szól”. Mint mondta: csak a megyei önkormányzattal, a térség településeivel, a megyeszékhelyen és a megyében lévő „akciócsoportokkal, gondolkodókkal” együtt lehet ezt a folyamatot megvalósítani. „Csíkszeredában új lendület és fejezet kezdődik, s adja Isten, hogy minél több energiánk legyen és minél több embert bekapcsolva ezt meg is valósítsuk!” – szögezte le Korodi Attila.

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.







EZT OLVASTA MÁR?

X