Pozitív véleményezést kapott a parlamenti bizottságokban nyolc nagykövetnek javasolt személy


-A A+

A szenátus és a képviselőház külügyi és szórványért felelős bizottságai szerdai együttes ülésükön meghallgatták és pozitívan véleményezték nyolc nagyköveti tisztségbe javasolt személy kinevezését.

A következőkről van szó: Ştefan-Alexandru Tinca (Törökországba javasolt nagykövet), Radu-Cătălin Mardare (Libanoni Köztársaság), Silvia Davidoiu (Szerbia), Gabriel-Cătălin Şopandă (Magyarország) és Dan Petre (Argentína és Paraguay).

Radu-Gabriel Safta, Ausztrália, Új-Zéland, Kiribati Köztársaság, Fidzsi-szigetek, Salamon-szigetek, Vanuatu Köztársaság, Szamoai Független Állam, Tuvalu és Nauru Köztársaság kijelölt nagykövete, illetve Marius-Gabriel Lazurca, Mexikó, Nicaragua, El Salvador, Costa Rica, Guatemala és Honduras kijelölt nagykövete is pozitív véleményezést kapott.

Szenegál, Guinea, Mali, Elefántcsontpart, a Zöld-foki Köztársaság, Burkina Faso, Gambia és Bissau-Guinea kijelölt nagykövete, Nicolae Năstase szintén pozitív véleményezést kapott a bizottságoktól.

Cristian Dumitrescu, a szenátus külügyi bizottságának elnöke az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a szerdai meghallgatáson minden jelölt pozitív véleményezést kapott, és elfoglalhatják tisztségüket, a négy bizottság pedig a jövő héten is összeül további jelöltek meghallgatására.








EZT OLVASTA MÁR?

X